EbreTerra acull una demostració dedicada a la cuina amb cranc blau

El cuiner Albert Guzmán presenta noves propostes culinàries fetes amb esta espècie invasora

Albert Guzmán durant l'elaboració d'un plat amb cranc blau.
Albert Guzmán durant l'elaboració d'un plat amb cranc blau. | Cedida
Redacció
24 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 20:59h
El cuiner rapitenc Albert Guzmán ha presentat noves propostes culinàries elaborades amb cranc blau durant la demostració que s'ha fet a Ebre Terra, a Deltebre. La jornada ha acollit una quarantena de persones.

Més enllà dels coneguts arrossos, Albert Guzmán ha elaborat propostes com una mantega clarificada de cranc blau amb pasta de full i ous d'arengada, un "donette" de cranc blau amb salsa holandesa, oliva deshidratada i flors, un caputxino de cranc blau amb escuma d'arròs i broqueta de cranc cruixent o una sopa de cranc blau i anguila fumada, entre d'altres.

Aquesta iniciativa, organitzada pel Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre
i Montsià (BEMO), ha volgut divulgar noves possibilitats gastronòmiques que
ofereix aquest crustaci, en el marc del projecte Gustum.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, ha assenyalat que l'EbreTerra "s'està consolidant no només com a un altaveu de la gastronomia ebrenca sinó que també com a un lloc de formació i reciclatge de professionals del món de la restauració".

El gerent del consorci BEMO, Rubén Alegria, ha explicat que aquesta jornada de cuina amb cranc blau s'inclou dins de Gustum, un projecte de cooperació interterritorial que fomenta el desenvolupament rural a través de la promoció i comercialització del producte agroalimentari local, artesà i de qualitat, i de la sinergia amb altres sectors del territori com el turisme, la gastronomia i el petit comerç.