La CUP Tortosa demana la dimissió del primer tinent d’alcalde Josep Monclús

L'estiu de l'any passat el republicà va denunciar que dos joves havien pintat el monument franquista

Denúncia que assenyala al primer tinent d'alcalde com a denunciant dels fets del 2017.
Denúncia que assenyala al primer tinent d'alcalde com a denunciant dels fets del 2017. | CUP-AE
Redacció
24 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 20:10h
La CUP-Alternativa ecologista de Tortosa ha emès un comunicat demanant la dimissió de l’actual primer tinent d’alcalde, Josep Monclús.

Els anticapitalistes es remeten a uns fets de l’any passat, quan la policia local va identificar a un noi fent una pintada amb la paraula “Fora” al monument franquista del mig riu. La identificació suposa un expedient sancionador, que pot acabar en judici. Segons la CUP, l’Ajuntament de Tortosa ha continuat amb l’expedient i demana una multa de 599€ a dos persones.

Els de la CUP consideren “inadmissible” que Monclús denuncies a una persona pel fet de pintar el monument demanant la seua retirada. A més, el partit apunta que consideren impròpia del grup municipal i del seu portaveu, Josep Monclús, “la manca de valentia per encarar la retirada del monument franquista més gran de Catalunya”. Des de la CUP també assenyalen com a despropòsit el fet de que l’Ajuntament “avale i legitime consulta per la retirada del monument feixista del riu”.

Els denunciants han recordat que el partit republicà encara no ha fet el catàleg dels símbols franquistes de la ciutat, un compromís que ERC va assumir en un ple municipal fa més d’un any, i el que suposaria un primer pas per a la retirada del monument.