La primera edició de GastroEbre acull prop de 200 professionals

Productes ebrencs com l'oli, el crestó, el marisc i l'arròs van ser els protagonistes de les jornades

Una de les demostracions d'altra cuina que es van impartir durant la primera edició del GastroEbre.
Una de les demostracions d'altra cuina que es van impartir durant la primera edició del GastroEbre. | Cedida
Redacció
24 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:16h
Uns 200 professionals i estudiants del sector de la restauració han assistit durant dos dies a les jornades gastronòmiques GastroEbre 2018, que van tenir lloc el passat 22 i 23 d'octubre a Horta de Sant Joan. Una primera edició carregada de productes ebrencs com l'oli d'oliva, l'arròs del delta de l'Ebre, el crestó, les ostres i els canuts, productes protagonistes de les exhibicions d'alta cuina.

La recta final de GastroEbre va estar protagonitzada per una primera sessió matinal a càrrec de dos fondes clàssiques del territori català. La Fonda Miralles, d'Horta de Sant Joan, representant la vessant més tradicional i emblemàtica, va elaborar un plat amb el crestó, producte típic del territori ebrenc. Per altra banda, Francesc Rovira, de la Fonda Xesc, va mostrar la fonda d'avantguarda amb un plat elaborat a base de bolets, producte propi de la zona dels Pirineus on està situada la fonda, a més a més de ser producte de temporada.

Va prendre el relleu Iolanda Bustos de La Calèndula, de Regencós, i Jordi Butrón de l'Espai Sucre, ubicat a Barcelona. Ambdós van conduir la sessió dolça i floral de la programació de GastroEbre.

Finalment, el reconegut xef Carles Gaig del Restaurant Gaig de Barcelona, amb una estrella Michelin, va ser l'encarregat de tancar les jornades. Ho va fer impartint una sessió magistral que va deixar als assistents embadalits amb la seva tècnica i el seu tracte vers el producte.

Durant dos dies les Terres de l'Ebre es van convertir en el punt de trobada dels professionals de l'alta cuina catalana. La primera edició de GastroEbre va reunir un total de 12 cuiners, els quals sumaven 11 estrelles Michelin.