Seguretat

Les unitats militars d'emergències fan un simulacre de moviment sísmic a la nuclear Vandellòs II

Els exercicis s'emmarquen en un protocol signat el 2013 per formar i coordinar les respostes d'emergència a les plantes

per Redacció, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, 24 d'octubre de 2018 a les 17:46 |
Dos agents de la UME observant un helicòpter en el simulacre d'emergència a la nuclear Vandellòs II. | ACN
La unitat militar d'Emergències (UME) i l'organització de respostes d'Emergència (ORE) de la central nuclear Vandellós II han fet este dimecres un exercici conjunt de formació per coordinar les actuacions de suport en cas que fos necessari.

En este cas s'ha simulat les conseqüències d'un fort moviment sísmic a la zona i l'activació del Pla d'Emergència Interior (PEI) de la central. La unitat militar d’emergències ha desplaçat a la nuclear 120 efectius i 30 vehicles. També han comprovat les capacitat de trasllat de persones, la lluita contra incendis, l'efectivitat de les comunicacions, i s'han assajat actuacions de descontaminació.


Durant l'exercici s'ha provat una de les modificacions del disseny de els centrals arran del tsunami del Japó que va afectar Fukushima. En concret, s'ha simulat la posada en servei del Centre Alternatiu de Gestió d'Emergència (CAGE) i la direcció de la gestió de l'emergència des de la instal·lació.

El CAGE permet disposar d'una sala de coordinació, equips mèdics, protecció radiològica i aïllament per als professionals que es trobessin a les instal·lacions en el cas d’un suposat estat d’emergència. 

 

Participació