24 hores d’emprenedoria col·laborativa contra el canvi climàtic

La nova edició de l’esdeveniment mundial "Climathon" servirà per millorar la resiliència de les zones rurals

Redacció
24 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:31h
El Hackathon tindrà lloc el 27 d'octubre a Gandesa.
El Hackathon tindrà lloc el 27 d'octubre a Gandesa. | Cedida
Gandesa acull el IV Climató, un moviment global que es celebra a diferents ciutats de tot el món amb l’objectiu de resoldre diferents desafiaments climàtics.

Castelló, Gandesa, Madrid, Toledo o València, són algunes de les 9 ciutats espanyoles que s’han sumat este any a la iniciativa de EIT Climate-KIC, juntament amb un centenar més de ciutats mundials.

El Climató, conegut mundialment com Climathon, és un esdeveniment on cada ciutat estableix el seu propi desafiament climàtic local, adaptat a les condicions pròpies de cada entorn. Els participants intenten trobar solucions per a temes com la qualitat de l’aire, la gestió de l’aigua o els residus.

Dins d'este projecte és crea l'activitat Hackathon, amb duració de 24 hores, i que té com a objectiu que els i les assistents puguin fer realitat les seves idees, ja bé en forma de cooperativa, ONG, com a empresa o com a proposta individual, per intentar millorar la situació climàtica actual. És per això que l’esdeveniment comptarà amb el suport d’experts del territori com Guillermo Bores, director d’arròs “Illa de Buda” o Jorge Cabot, exgerent de “Aguas Andinas” i Aigües de Barcelona, entre d’altres, que duran a terme xarrades i tallers sobre metodologies d’innovació.

En l’edició de 2017, van participar aproximadament 5.000 persones i van desenvolupar més de 600 idees.

El IV Climató es durà a terme el proper 27 d’octubre al Viver d’Empreses de la Terra Alta del polígon industrial la Plana, a Gandesa. L’entrada és gratuïta.