Medi ambient

24 hores d’emprenedoria col·laborativa contra el canvi climàtic

La nova edició de l’esdeveniment mundial "Climathon" servirà per millorar la resiliència de les zones rurals

per Redacció, Gandesa, 24 d'octubre de 2018 a les 17:10 |
El Hackathon tindrà lloc el 27 d'octubre a Gandesa. | Cedida
Gandesa acull el IV Climató, un moviment global que es celebra a diferents ciutats de tot el món amb l’objectiu de resoldre diferents desafiaments climàtics.

Castelló, Gandesa, Madrid, Toledo o València, són algunes de les 9 ciutats espanyoles que s’han sumat este any a la iniciativa de EIT Climate-KIC, juntament amb un centenar més de ciutats mundials.


El Climató, conegut mundialment com Climathon, és un esdeveniment on cada ciutat estableix el seu propi desafiament climàtic local, adaptat a les condicions pròpies de cada entorn. Els participants intenten trobar solucions per a temes com la qualitat de l’aire, la gestió de l’aigua o els residus.

Dins d'este projecte és crea l'activitat Hackathon, amb duració de 24 hores, i que té com a objectiu que els i les assistents puguin fer realitat les seves idees, ja bé en forma de cooperativa, ONG, com a empresa o com a proposta individual, per intentar millorar la situació climàtica actual. És per això que l’esdeveniment comptarà amb el suport d’experts del territori com Guillermo Bores, director d’arròs “Illa de Buda” o Jorge Cabot, exgerent de “Aguas Andinas” i Aigües de Barcelona, entre d’altres, que duran a terme xarrades i tallers sobre metodologies d’innovació.

En l’edició de 2017, van participar aproximadament 5.000 persones i van desenvolupar més de 600 idees.

El IV Climató es durà a terme el proper 27 d’octubre al Viver d’Empreses de la Terra Alta del polígon industrial la Plana, a Gandesa. L’entrada és gratuïta.

 

Participació