El Govern apunta que els plans d'emergència nuclear de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'actualitzen periòdicament

La subdelegació del Govern a Tarragona ha desmentit les acusacions d’ERC sobre la seguretat nuclear

Imatge d'arxiu de maniobres de la UME a la nuclear d'Ascó, amb la torre de refrigeració en primer pla.
Imatge d'arxiu de maniobres de la UME a la nuclear d'Ascó, amb la torre de refrigeració en primer pla. | ACN
Redacció
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:44h
La subdelegació del Govern a Tarragona, davant l’acusació d’Esquerra Republicana de que no es realitza cap simulacre des de fa 30 anys, ha comunicat que els plans d’emergència nuclear de la província de Tarragona s’actualitzen periòdicament, així com els plans d’emergència interior de les pròpies centrals.

A més, han anunciat que periòdicament també es realitzen simulacres amb la participació de tots els actuants, que afecten tan a les centrals nuclears d’Ascó com a la de Vandellòs.

La subdelegació també ha reiterat la seua col·laboració amb els ajuntaments municipals, els quals diu que són els encarregats en portar a terme els simulacres que consideren necessaris. Recordem que els alcaldes i alcaldesses republicans del territori també es van pronunciar considerant que calia una inversió en matèria de seguretat, per poder fer front a possibles incidents, una situació que es pot veure agreujada per l’envelliment de les centrals.

El comunicat de la subdelegació neix fruit que este matí els representants d’ERC al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han fet un front comú per exigir a l'Estat que actualitze els plans d'emergència nuclear. Entre les denúncies, el grup apuntava que feia 30 anys que no es realitzava cap simulacre, el que consideraven intolerable després de l'accident de Fukushima, l’any 2011.