Dos detinguts a Vinallop per cultivar marihuana i vendre-la per correu a tot Europa

La investigació va permetre desmantellar una plantació amb 285 plantes

Els Mossos van intervenir 285 plantes en diferents estats de creixement
Els Mossos van intervenir 285 plantes en diferents estats de creixement | Mossos d'Esquadra
Redacció
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:46h
 
Agents dels Mossos d’Esquadra adscrits a la comissaria de Tortosa van detenir el passat 17 d'octubre una dona, de 54 anys, de nacionalitat sueca, i un home, de 24 anys, de nacionalitat noruega, tots dos veïns de Tortosa, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública per cultiu i tràfic de drogues.
 
Segons han informat els Mossos en nota de premsa, els fets es remunten a principis del passat mes d'agost quan van tenir coneixement que, en un control de paqueteria d'una empresa de transports, s'havia detectat l'enviament de marihuana a l'interior d'un paquet.
 
Concretament, s'havia localitzat un paquet amb 400 grams de marihuana seca, premsada i envasada al buit, que tenia com a destinació Grècia.
 
Malgrat que en el paquet hi constava un fals remitent, la investigació i els indicis obtinguts pels agents apuntaven que l'enviament l'hauria fet una persona  resident en una finca rural ubicada al nucli de Vinallop (Tortosa).
 
El passat dia 17 d'octubre els agents es van personar a l'esmentada finca on van localitzar 285 plantes de marihuana, distribuïdes en diferents espais, tant a la intempèrie com a l'interior d'un magatzem on disposaven de sistemes de reg, il·luminació, clima i ventilació necessaris pel seu desenvolupament.
 
Els policies també van intervenir diferents recipients amb cabdells de marihuana assecats i pols preparada per ser envasada, així com diversos sobres postals que contenien marihuana per ser enviada a diferents clients de països de la Unió Europea.
 
Les dues persones responsables de la finca van ser detingudes com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública.
 
Els detinguts van quedar en llibertat després de declarar en seu policial amb l'obligació de presentar-se davant l'autoritat judicial quan siguin requerits.
 

Material intervingut pels Mossos Foto: Mossos d'Esquadra