​En marxa un programa per atendre alumnes de secundària amb problemes de comportament

El programa "Impulsats" oferirà atenció especialitzada a alumnes de primer i segon d'ESO

El programa ja s'està duent a terme a un institut de Deltebre.
El programa ja s'està duent a terme a un institut de Deltebre. | Cedida
Redacció
22 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:09h
La iniciativa "Impulsats" ajudarà als joves de primer i segon d'ESO amb els problemes de comportament, de vegades freqüents durant el canvi entre l'escola i l'institut. Esta iniciativa vol donar una resposta a un nombre bastant elevat de menors, detectats a la comarca, amb dificultats de relació amb els altres, que es distreuen amb molta facilitat i que normalment acaben etiquetats com a conflictius.

Tot i les diferents estratègies pedagògiques que es fan des dels instituts, a alguns d'estos joves se'ls acaben aplicant mesures disciplinàries que poden arribar a l'expulsió temporal del centre. Per evitar esta situació, en este programa s'intentarà tractar als menors d'una manera diferent, impulsant l'educació emocional i les habilitats socials bàsiques, amb l'objectiu de millorar la convivència a l'aula i la relació entre companys i professors del centre.

Abans d'iniciar "Impulsats" en un centre educatiu del Baix Ebre, l'equip tècnic del SIS realitza reunions amb la direcció i professorat per explicar-los el desenvolupament del programa. En concret, consta d'un total de 10 sessions, amb periodicitat setmanal, 9 sessions amb els menors i una amb les respectives famílies. El programa és una acció del Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) del Consell Comarcal del Baix Ebre.

La implicació dels instituts en l'èxit d'esta iniciativa és clau perquè són precisament els docents els qui hi han de derivar els alumnes que presentin dèficits d'habilitats socials. No obstant això, la participació del menor en el programa és voluntària i la família i els tutors han de permetre-ho i col·laborar.

El programa ha començat amb un grup d'alumnes de primer i segon d'ESO de l'Institut de Deltebre.