temporal

El Govern crearà una línia d'ajuts extraordinaris pels danys de la llevantada al Baix Ebre i Montsià

També es coordinaran amb l'Estat per arreglar el front marítim i es revisaran les telecomunicacions que van caure durant la tempesta

per Redacció, Terres de l'Ebre, 21 d'octubre de 2018 a les 15:31 |
El conseller d'Interior, Miquel Buch, amb representants territorials, visitant la zona de la carretera C-12 que va quedar esfondrada pel pas del barranc de la Galera. | ACN / A. Ferràs
El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha presidit una reunió d'alcaldes extraordinària al Consell Comarcal del Montsià, este diumnege on també han participat els ajuntaments afectats per la llevantada del Baix Ebre, amb l'objectiu de treballar conjuntament en la reparació dels danys del temporal.

En la trobada s'han concretat tres línies de treball. En primer lloc, es farà un informe per reclamar al govern espanyol els ajuts per restaurar el front marítim, la delegació del Govern a l'Ebre pilotarà el peritatge de totes les afectacions per crear una línia d'ajuts des del Departament de Presidència i també es revisarà amb les companyies el sistema de telecomunicacions que va caure en plena emergència. Els ajuntaments es posaran a treballar d'immediat en la reparació de camins i vies secundàries per evitar els mínims perjudicis al sector primari.


Com ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, en finalitzar una reunió de més de dues hores amb els alcaldes afectats per les llevantades al Montsià i al Baix Ebre, s'ha concretat la creació d'un informe d'afectacions de les zones, com els front marítim, que recauen en competències estatals, i es buscarà el suport del Ministeri de Medi Ambient o la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre. 

La carretera C-12, va quedar tallada al trànsit. Foto: Cedida


En segon lloc, la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre pilotarà un recull dels pressupostos que hauran d'afrontar els consistori per reparar les afectacions del temporal i es buscaran els ajuts des del Departament de Presidència per pal·liar estos costos, sobretot en el capítol de camins agrícoles que han resultat molt afectats. 

Finalment, Buch ha lamentat que en plena emergència durant la llevantada les comunicacions caiguessin a la zona, sobretot a la zona d'Alcanar, i ha determinat que caldrà revisar amb les companyies la situació de les infraestructures de telecomunicacions perquè no es repetisca.   

Vista aèria del riu Ebre, carregat de sediments. Foto: Bombers

 

Participació