L'Embassament d'Ulldecona comença a omplir-se després d'un estiu sota mínims

Les pluges estan omplint el pantà després d'una de les sequeres més llargues dels últims temps

L'embassament d'Ulldecona comença a omplir-se.
L'embassament d'Ulldecona comença a omplir-se. | Marutxi Ballester
Roser Regolf/ Sofia Cabanes
19 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:21h
Un dels aspectes positius de les pluges d'esta tardor són algunes de les imatges que ens deixa, com les del pantà d'Ulldecona, que està recuperant l'aigua després de passar un període intens de sequera.

En una setmana l'embassament ha passat de 0,11 a 0,61 hectòmetres cúbics, la majoria registrats estes últimes 24 hores. L'aigua ha començat a pujar cap a les tres de la matinada, quan la tempesta ha descarregat amb força a la zona dels Ports i la Tinença, el que ha permès que a hores d'ara es trobe a un 5,57% de la seua capacitat.



L'any passat, a finals d'octubre, l'embassament presentava fins a 3 hectòmetres cúbics, gairebé el triple de l'actual. Aquest estiu el pantà ha patit una forta sequera, ja que fins i tot es podien veure les antigues edificacions ubicades al fons de la infraestructura o alguns peixos morts.

Una de les sequeres més llargues

Des del passat hivern, la situació no feia més que empitjorar, fins a arribar a presentar l'1% de la seva capacitat. Va ser la setmana passada, quan es va enregistrar unes dades de 0,11 hectòmetres cúbics.

El pantà d'Ulldecona, ubicat a la capçalera del riu Sénia, està acostumat a ser una infraestructura d'extrems, ja que pateix de períodes cíclics de sequera i, alguns cops a l'any, d'avingudes importants que l'omplen en pocs dies. A l'hivern del 2011 el pantà va passar per una de les seues pitjors èpoques, fins al punt que va arribar al 2,5% de la seua capacitat i es va haver de tancar el subministrament a la Comunitat de Regants d'Ulldecona.