Quins són els municipis més rics de les Terres de l'Ebre? I els més pobres?

L'Agència Tributària publica l'informe sobre la renda familiar

A l'entorn de la central nuclear d'Ascó es troben els municipis ebrencs amb una renda familiar més alta.
A l'entorn de la central nuclear d'Ascó es troben els municipis ebrencs amb una renda familiar més alta. | ACN
Sofia Cabanes/Roger Tugas / Pere Pratdesaba
18 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:12h
Els municipis de més de 1.000 habitants amb rendes familiars més elevades de les Terres de l'Ebre són Flix (29.851), Ascó (28.620) i Móra d'Ebre (27.400), tots tres pertanyents a la comarca de la Ribera d'Ebre i situades a l'entorn de l'indústria nuclear i química.

Per contra els municipis més pobres del territori segons la seua renda familiar són 
El Perelló (Baix Ebre), amb 17.843 euros, Horta de Sant Joan (17.712) i Batea (15.339), els dos darrers de la Terra Alta.

Són les dades de l'informe que ha publicat l'Agència Tributària i que recull les dades per municipis i per províncies de l'IRPF de 2016. Les dades de l'estudi es refereixen a la renda bruta familiar, no individual, i està calculada sobre la mitjana absoluta, de manera que la presència de famílies amb rendes molt elevades pot incrementar la mitjana a l'alça. 

La capital ebrenca, Tortosa (23.519 euros) es troba a la vuitena posició. Mentre que Amposta, capital del Montsià, es troba a la tretzena amb 21.098 euros de mitjana. Gandesa, capital de la Terra Alta, ocupa la setzena posició (20.497 euros).

Els municipis de més de 1.000 habitants més rics i pobres de les Terres de l'Ebre




Els municipis més rics i pobres de la demarcació de Tarragona:


Al conjunt de la demarcació de Tarragona: Castellvell del Camp, Almoster i Altafulla lideren el rànquing. Per contra els municipis més pobres són els 3 ebrencs, Batea, Horta de Sant Joan i el Perelló, a Tarragona. 

 
Per demarcacions, Matadapera, Sant Just Desvern i Sant Cugat del Vallés lideren la de Barcelona. Vilobí d’Onyar, Fornells de la Selva i la Jonquera, en aquest ordre, encapçalen el rànquing de Girona. A Lleida, els primers llocs de la classificació són els següents: Alpicat, Torrefarrera i Pont de Suert. I a Tarragona: Castellvell del Camp, Almoster i Altafulla.

Per contra els municipis més pobres són Santa Maria d’Oló, la Pobla de Lillet i Santa Margarida de Montbui, a Barcelona; Salt, Ullà i les Planes d’Hostoles, a Girona; Aitona, Torres de Segre i Arbeca, a Lleida; i Batea, Horta de Sant Joan i el Perelló, a Tarragona. 

 
Podeu consultar totes les dades publicades d’Hisenda i buscar la posició del vostre municipi en aquest enllaç.