El PSC demana que l’Ajuntament d’Amposta done ajuts per rehabilitar els habitatges buits

El partit presentarà una moció al proper ple d’octubre perquè estos habitatges es reformen i es lloguen a un preu assequible

Anna Maria Tomàs i Francesc Miró, regidors del PSC d'Amposta.
Anna Maria Tomàs i Francesc Miró, regidors del PSC d'Amposta. | Cedida
Redacció
17 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 20:39h
El portaveu socialista del PSC ampostí, Francesc Miró, ha recordat que "al voltant del 30% dels treballadors de la ciutat, no només no poden accedir a un habitatge en propietat pels baixos ingressos econòmics, sinó que tenen moltes dificultats per accedir a un habitatge de lloguer privat." Per aquest motiu, ha assenyalat que cal augmentar l’oferta d’habitatges de lloguer assequible amb un ajut als propietaris de pisos i cases velles per a la seva rehabilitació.

Per solucionar aquesta situació els socialistes presentaran al ple una sèrie de propostes. Una d’elles és que l’Ajuntament d’Amposta desenvolupe un programa d’ajuts per a la rehabilitació d’habitatges buits, a canvi que els propietaris destinen estes cases i pisos a lloguer social. Des del PSC també han apuntat que d’esta manera s’ajuda a regenerar el parc d’habitatges vells de la ciutat.

Els socialistes, mitjançant el seu portaveu, Francesc Miró, també han esmentat que s’ha de treballar a escala municipal, però també de forma autonòmica i estatal per evitar el fenomen dels pisos buits de grans propietaris, entre ells els bancs, per tal de fomentar la seva ocupació i acomplir al dret a un habitatge digne i assequible, dret bàsic de les ciutadanes i ciutadans.