Els ciutadans de Deltebre decidiran el futur del Centre Social del Barracot

Els veïns i veïnes del barri poden votar un dels tres projectes proposats

L'alcalde del consistori, Lluís Soler.
L'alcalde del consistori, Lluís Soler. | Cedida
Redacció
16 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:06h
L'Ajuntament de Deltebre ha obert un procés de participació ciutadana on els veïns i veïnes de Deltebre podran escollir quin dels tres projectes existents consideren més adequat per habilitar el Centre Social del Barracot. Un espai que s'ubicarà a les antigues escoles de Riumar i que està previst que es projecti en la proposta de pressupostos de 2019. Els del Barracot tenen fins al pròxim 28 d'octubre per comunicar la seua decisió.

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que "amb aquest equipament volem crear un espai de trobada per a la ciutadania que permeti fomentar la cohesió social i la realització d'activitats socials i de lleure en l'àmbit del Barracot". Soler ha aprofitat per valorar la tasca de l'Associació de Veïns del Barracot, atès que enguany fa 10 anys de la seva posada en marxa i ha estat un motor rellevant per a la població.

Els projectes duts a votació van sorgir a partir d'un concurs d'idees convocat per l'Ajuntament de Deltebre. En total es van presentar tres empreses diferents que han aportat la seva visió del futur centre social del Barracot. Les tres propostes van concloure en el concepte de crear un espai verd que esdevingui una zona de confluència entre els veïns i veïnes i amb el qual es puguin realitzar tota classe d'activitats.

Les propostes presentades són projectes inicials, de manera que la guanyadora s'encarregarà al despatx corresponent per a la seva redacció. El pressupost màxim per a cada proposta és de 200.000 €.

Participació ciutadana

La població, major de 16 anys, tindrà tres vies per a poder participar: per internet, al portal Deltebre Participa!; a l'Ajuntament de Deltebre; o a la carpa que l'Ajuntament ubicarà a l'àmbit del Barracot esta setmana, el dimecres i divendres a l'exterior de l'escola Riumar a les 9 hores i a les 16.30 hores. La setmana vinent, en dilluns, dimecres i divendres, també es podrà votar a la plaça del Barracot, de 17 a 19 hores.

El tinent d'alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carlos Serra, ha animat a la ciutadania "a participar en tots els processos que ajuden a posar les bases i dibuixar el Deltebre del futur". Serra ha recordat que ha estat en este mandat quan s'ha posat en marxa el desplegament de la regidoria de Participació Ciutadana.

Durant els últims mesos, s'han realitzat més de 6 processos de participació sobre qüestions com la denominació del carrer "1 d'octubre", el projecte d'entorn de les instal·lacions esportives de l'Aube o les bases de diferents reglaments.