Inicien les obres del camí de guarda a la badia dels Alfacs

Les millores també incorporen la regeneració de la platja de l’Illa de Buda, que va ser arrossegada per les llevantades

Visita d'obres del delegat del govern espanyol, Joan Sabaté,  a l'Illa de Buda.
Visita d'obres del delegat del govern espanyol, Joan Sabaté, a l'Illa de Buda. | Cedida
Redacció
16 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 20:32h
Les obres programades pel Ministeri de Medi Ambient, restabliran amb sorra la barra trencada per les llevantades a l'Illa de Buda, A més, amb la primera fase d'obres en marxa, també es recuperarà el camí de guarda entre Sant Carles de la Ràpita i la barra del Trabucador.

L’objectiu és recuperar les distintes formacions vegetals i de les comunitats del delta de l’Ebre, les quals s’han degradat per la pressió antròpica i pels agents marins i atmosfèrics. Les obres compten amb un pressupost d’adjudicació de 507.000 euros.

Este nou camí verd tindrà un vial per a vianants i un carril bici i tindrà l'accés de vehicles rodats restringit, exclusivament per al manteniment de les infraestructures dels Regants. A més, es pretén realitzar una guarda per a la contenció dels efectes de la pujada del nivell del mar sobre el Delta i potenciar l’interès i atractiu de la zona amb la construcció del camí costaner.

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha defensat l'execució d'actuacions "toves", que no siguin agressives a la naturalesa del delta de l'Ebre, amb l'objectiu també de frenar la regressió. En aquest sentit ha reclamat que cal trobar el "consens" de totes les parts implicades per enllestir un pla més ampli d'accions coordinades a tot el litoral deltaic.

Sabaté s’ha desplaçat fins l’Illa de Buda, on s’han reiniciat els treballs de regeneració de la platja, que havien estat aturats per raons ambientals, primer per respectar el període de nidificació de les aus, per deixar passar l'etapa estival i finalment per la presència de tortugues babaues. Ara, durant quinze dies, i al llarg d'un quilòmetre lineal es transvasaran 19.834 mestres cúbics de sorra de les platges de ponent cap a la barra de l'Illa de Buda. L'obra té un cost d'uns 100.000 euros.