Desmantellada una macroplantació de marihuana amb més de 2.500 plantes al parc natural dels Ports

La plantació es trobava en un punt de difícil accès del barranc de la Vall Figuera

Paratge del barranc de la Vall Figuera, on s'ha localitzat la plantació.
Paratge del barranc de la Vall Figuera, on s'ha localitzat la plantació. | Guàrdia Civil
Redacció
11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:50h
Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa, han desmantellat una extensa plantació de marihuana composta per més de 2.500 plantes localitzada en un paratge de difícil accés pròxim al barranc de la Vall Figuera al parc natural dels Ports.

El cultiu s'havia establert en antics bancals abandonats i estava dotat d'un sistema de reg automàtic i protegit de les persones i animals per un tancat de filferro espinós.

Segons la nota de la Guàrdia Civil, els seus cuidadors, que no han estat localitzats, "vivien en pèssimes condicions dins d'un habitacle insalubre" construït en una zona on s'ubicava la plantació principal, des de la qual es controlaven tots els accessos a la zona.

A primers del mes d'octubre quan agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tortosa realitzaven vigilància de protecció del medi ambient, en l'entorn del parc natural dels Ports, van detectar la instal·lació d'una conducció per extreure aigua de manera il·legal, però desconeixien en aquell moment quin era el destí d'aquesta, ja que la zona es troba deshabitada i sense instal·lacions agropecuàries properes.

La Guàrdia Civil va haver de transportar 400 kg de marihuana sense mitjans de locomoció. Foto: Guàrdia Civil


Després d'una àrdua tasca de recerca, en un paratge despoblat de difícil accés situat entre les muntanyes, es va localitzar una infraestructura que proveïa en exclusiva diferents bancals que s'havien preparat per a albergar plantacions de cànnabis. Allà van localitzar nombroses plantes de marihuana en fase adulta, que es trobaven a la meitat del procés de recol·lecció. Però els va resultar impossible l'observació directa de la plantació a causa de l'orografia del terreny.

A causa de la complexitat de l'operació, el passat 4 d'octubre es va establir un dispositiu policial format per més de 25 guàrdies civils amb l'objectiu de donar seguretat a l'actuació, identificar i comprovar la magnitud de la plantació. Després de recórrer la zona van ser comptabilitzades un total de 2.542 plantes de marihuana i es van descobrir també diversos habitacles on vivien, assecaven les plantes i preparaven la infraestructura per desenvolupar l'activitat il·legal.
 

Tasques de tala de les plantes. Foto: Guàrdia Civil


Un cop desmantellada la plantació i a causa del gran nombre de plantes, els agents van haver de desplaçar més de 400 quilos de marihuana per una zona boscosa de difícil accés i sense mitjans de locomoció.

En l'operatiu han participat agents del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tortosa i del Servei d'Investigació Fiscal de la Guàrdia Civil de Tarragona. 
 

Els agents realitzant diferents tasques d'inspecció a la plantació. Foto: Guàrdia Civil