Dissabte tindrà lloc l'ascens a Caro, el «Cim per la llibertat» triat per Carme Forcadell

L'acció es farà simultàniament a un total de 18 cims de Catalunya escollits pels presos, exiliats i represaliats polítics

La presentació ha anat a càrrec de l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, i del president del Centre Excursionista de Xerta, Karim Chouaib.
La presentació ha anat a càrrec de l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, i del president del Centre Excursionista de Xerta, Karim Chouaib. | Cedida
Redacció
10 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:19h
La sala de plens de l'Ajuntament de Roquetes ha acollit este dimecres la presentación de l'acció esportiva, solidària i reivindicativa "Cims per la Llibertat", que consistix en una ascensió simultània, que es farà este dissabte 13 d'octubre, a 18 cims del nostre país que han estat triats directament per les preses i presos, exiliats i represaliats polítics. Precisament el Cim de Caro ha estat triat per l'expresidenta del Parlament de Catalunya, la xertolina Carme Forcadell.

La presentació de "Cims per la Llibertat" al Cim de Caro ha anat a càrrec de l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, i del president del Centre Excursionista de Xerta, Karim Chouaib.
De momento, ja hi ha més de 500 persones inscrites tot i que aquelles que no s'hagen apuntat també podran participar, encara que sense l’assegurança ni la samarreta lluirada als inscrits. En total més de 10.000 persones ja s'han inscrit per participar a 'Cims per la Llibertat' arreu del país.

A les Terres de l'Ebre, l’ascens al cim del Mont Caro compta amb la col·laboració de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, el Centre Cultural i d'Esplai de Xerta, la Unió Excursionista de Catalunya a Tortosa (UEC Tortosa), la Joca Club Alpí de Roquetes i el Trail Roquetes.

De 9 h a 10 h es farà l’entrega de dorsals a la plaça de l'Esquirol i al restaurant Pous de la Neu.  A les 9:45 h es donarà la sortida de la plaça de l'Esquirol (conjunta). A les 12 h tindran lloc els parlaments a Caro amb la lectura del manifest  i la intervenció de la parella de Carme Forcadell, Bernat Pegueroles.

Es recomana tindre el màxim respecte per la natura i fer cas de les recomanacions dels voluntaris per aparcar els cotxes.

Esta activitat es fa en benefici de l'Associació Catalana pels Drets Civils i la iniciativa, que està tenint un gran ressò internacional, compta amb 9 Cims Agermanats. Totes aquelles persones que no puguin o no vulguin caminar també poden participar-hi amb l'ascensió simbòlica al cim 0.

Cims per la Llibertat compta amb la col·laboració de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. Un total de 41 centres excursionistes apadrinen els cims, això vol dir que un centre, o més d'un, es fa càrrec d'organitzar l'ascensió a cadascun dels cims.
Els Cims a Catalunya són el Comabona, Gallina Pelada, Montsec - Tossal de les Torretes, Tossal dels Tres Reis, Matagalls, Montgrí, La Mola, Puigsacalm, Canigó, Sant Jeroni, Roca Corbatera, Pica d'Estats, Mont Caro, Les Agudes, Montsent de Pallars, Carlit, Puigmal i Pedraforca.

Els Cims Agermanats són el Brockhen (Alemania), Tombeau du Géant (Bélgica), Salla Fort (Catalunya del Nord), Bola del Mundo (Sierra de Guadarrama - Madrid), Randa i Galatzó (Mallorca), Mont Royal (Quebec), Monte Cinto (Córcega), Arthur Seat (Edimburgo), My. Tamalpais (California - USA).

Tota la informació general sobre Cims PER LA LLIBERTAT i l'específica de cada CIM es pot consultar aquí. El dia de la marxa s'utilitzarà el hashtag: #CIMSXLALLIBERTAT