Sant Carles de la Ràpita enceta este dijous els cursos de les Aules de la Gent Gran

Organitzades pel campus Terres de l’Ebre de la URV, seguiran per set municipis del territori

Imatge d'arxiu del Campus Terres de l'Ebre de la URV.
Imatge d'arxiu del Campus Terres de l'Ebre de la URV. | S.B.
Redacció
10 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:05h
Una conferència sobre la història del Port dels Alfacs des del 1400 fins a l’actualitat, a càrrec de l’escriptor i historiador Josep Pitarch, donarà el tret de sortida d’una nova edició de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran que organitza el campus Terres de l’Ebre de la URV. Així Sant Carles de la Ràpita serà la primera localitat en estrenar el curs 2018-2019 de les Aules de la Gent Gran aquest dijous 11 d’octubre. La seguiran Amposta (18 d’octubre), Móra d’Ebre (24 d’octubre), Tortosa (25 d’octubre), la Sénia (30 d’octubre), Deltebre (31 d’octubre) i Flix (20 de novembre).
 
Per als cursos s'han programat entre set i dotze conferències per municipi i els temes escollits són diversos. La diabetis, el mal de cap o la migranya i l’alimentació i l’esport en la gent gran, són algunes de les xerrades programades, així com també d’altres sobre temes més pràctics com la declaració de renda passats els 65 anys, els crèdits al consum o com estalviar l’energia a la llar.

Les Aules de la Gent Gran de la Universitat Rovira i Virgili són un projecte social que busca donar una sortida a les inquietuds culturals de la gent gran i una alternativa per al seu temps de lleure, que els proporciona nous coneixements en temes diversos sobre els quals ells mateixos han manifestat interès. El curs passat es van inscriure més de 300 alumnes i aquesta edició s’espera igualar o superar aquesta xifra.

Inauguració del curs 2018-2019 al campus Terres de l’Ebre

Per altra banda, l'esportista d'elit, Aina Cid, serà l'encarregada de pronunciar la lliçó inaugural del curs 2018-2019 del campus Terres de l'Ebre de la URV. L'esportista ampostina parlarà de la seua experiència universitària als Estats Units d'Amèrica, on s'ha llicenciat en Ciències de l'Esport a la Universitat d'Ohio.

Cid forma part del Club de Rem d'Amposta i els últims anys ha aconseguit diversos títols esportius d'alta rellevància per a la Federació Espanyola de Rem. Així, el 2016 ella i la seua parella de rem, Anna Boada, van aconseguir una històrica sisena posició en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, el que comportava un diploma olímpic. Més recentment, el passat mes de setembre van guanyar la medalla de bronze als Mundials de rem de Plovdiv (Bulgària).