Tortosa habilita un aparcament de més de 100 places a la zona dels Quatre Camins

L'equipament, gratuït i construït en superfície, permetrà donar resposta a la demanda veïnal de més espai així com la recuperació de les voreres

Una màquina al solar municipal on es construeix l'aparcament del sector de Quatre Camins de Tortosa
Una màquina al solar municipal on es construeix l'aparcament del sector de Quatre Camins de Tortosa | ACN / J. Marsal
Redacció
10 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:49h
L'Ajuntament de Tortosa construeix un aparcament obert en superfície de 103 places al sector dels Quatre Camins. Situat en uns terrenys municipals pròxims al Pla Parcial Camí de Roquetes, encara pendent de desenvolupament, el nou equipament permetrà els veïns de la zona aparcar gratuïtament i evitar, així, que estos dixen els seus cotxes sobre les voreres i es degraden.

Precisament, les obres, que s'allargaran duran un mes o mes i mig, inclouran també la construcció de la vorera del mateix carrer, Ramon Llull, a partir de la cruïlla amb l'avinguda dels Ports de Tortosa-Beseit. El pressupost total d'estes actuacions ascendeix als 80.000 euros i, segons l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, dóna resposta a les demandes veïnals.

Roigé ha situat la construcció d'este aparcament dins de les tasques d'ordenació de la ciutat, en matèria viària, amb la creació d'aparcaments per dissuadir els conductors d'entrar al nucli urbà o que permeten resoldre problemes en sectors concrets, com és el cas. "Ens permetran en l'àmbit de Quatre Camins poder aparcar de forma molt més digna i no trobar-nos amb la situació d'ara: falta d'aparcament i amb molts cotxes sobre la vorera. Prioritzem els vianants sobre els vehicles i volem que les voreres siguen per als vianants", ha declarat l'alcaldessa.

L'aparcament es troba en uns terrenys de titularitat municipal situats al carrer Ramon Llull, dins del pla parcial Camí de Roquetes, aprovat temps enrere però que es va quedar pendent de desenvolupar per part dels propietaris. En este context, Roigé ha assegurat que, en el cas que s'acabe urbanitzant la zona en el futur, més enllà de les cessions de terreny que puga rebre, l'equipament podria continuar mantenint-se al mateix lloc o se li buscaria una ubicació alternativa dins del mateix sector. "L'Ajuntament forma part del pla parcial i tindrà veu per determinar on seran els aparcaments", ha precisat.

Per la seua banda, el president de l'associació de veïns de Ferreries, Joan Carles Bonfill, ha recordat que la manca d'aparcament era una reivindicació veïnal històrica a la zona. Considera que la construcció de l'equipament "permetrà començar a fer les reparacions que fan falta al sector, especialment a les voreres". De fet, recorda Bonfill que la majoria de veïns, fins estos moments, opten per aparcar el cotxe davant la porta de casa i sobre la vorera, deteriorant de forma perceptible este element. "Un cop acabe obra podrem arranjar voreres i millorar la mobilitat de la gent", ha sentenciat.