plagues

Els alcaldes del Baix Ebre volen que la Generalitat recupere la comissió de seguiment per al control de la mosca negra

El Consell Comarcal vehicularà una queixa a Endesa pels talls de subministrament elèctric a diversos municipis i el tracte "pèssim" dispensat als usuaris

per ACN, Tortosa, 9 d'octubre de 2018 a les 18:55 |
La mosca negra diposita les seves larves als macròfits del riu. | Copate
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell d'Alcaldes del Baix Ebre demanarà a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre que cree novament la Comissió tècnica de seguiment per al control de la mosca negra per poder coordinar la lluita contra la plaga al territori. Els alcaldes han abordat la qüestió en la primera trobada del curs, després de constatar la gran afectació que ha tingut enguany la mosca negra durant els mesos d'estiu. El director tècnic del COPATE, Raül Escosa, ha explicat que ha estat un any atípic per la falta de conveni de finançament amb la Generalitat i l'elevat cabal de l'Ebre, que va obligar a posposar els tractaments fins a finals de maig, quan la plaga ja estava estesa.

En este sentit, Escosa ha proposat insistir novament a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) perquè garantisca uns dies de cabals baixos per efectuar els tractaments amb efectivitat i garanties d'èxit.


D'altra banda, el Consell d'Alcaldes ha acordat elevar, a través del Consell Comarcal, una queixa formal a la companyia Endesa pels talls de subministrament elèctric que han patit diversos municipis de la comarca. L'escrit vol subratllar no només el temps llarg de resposta en la solució de les avaries sinó també "l'atenció pèssima" a la ciutadania i a l'administració. Els alcaldes reclamaran un pla d'inversions adient per mantenir un servei amb garanties que permeta acceptar les demandes de potència actual i futures del sector industrial.

 

Participació