Festa del Tren

La Festa del Tren de Móra la Nova es consolida repetint el nivell d'assistència

Més de mil persones han assistit a la segona edició al Museu del Ferrocarril, aquest cap de setmana

per Redacció , Móra la Nova, 8 d'octubre de 2018 a les 16:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La xifra de visitants de la Festa del Tren de Móra la Nova se situa així lleugerament per sobre de l’any anterior, cosa que consolida l’activitat com un punt d’interès en el calendari festiu del territori.

El president de l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial (APPFI), Jordi Sasplugas, ha valorat molt positivament la xifra, ja que si bé en l’edició anterior el gruix dels assistents estava format per públic local, enguany s’ha invertit la tendència i els participants provenien majoritàriament de fora de la localitat, especialment de tot el conjunt de les Terres de l’Ebre.


Sens dubte, la campanya publicitària protagonitzada per Eduard Punset ha estat un element clau a l’hora de donar a conèixer la celebració de la festa. L’organització valora també molt positivament la gran afluència de famílies, ja que les diferents activitats estaven orientades a aquest col·lectiu.

Un any més, el punt àlgid del cap de setmana ha estat la visita teatralitzada “Un passeig per l’estació” a càrrec del Grup de Teatre local “L’Estació”. Els quatre passis que s’han dut a terme han estat un èxit de públic, en especial el de diumenge al matí que ha congregat més de dues-centes persones. La representació d’enguany ha constat per primera vegada de les cinc escenes de l’obra amb la incorporació de dos nous personatges, el Ramon i el Santi, un maquinista i un fogoner, que s’afegeixen a la família de carrilaires que recreen la història i les anècdotes de l’estació de Móra la Nova i la Línia dels Directes.


Els recorreguts a bord de locomotores i vagonetes, els tallers infantils, el tren miniatura i l’espectacle “Laberta Delpoblet” han estat també algunes de les activitats més seguides.

La propera cita amb el Museu, que obre tots els caps de setmana, tindrà lloc el 12 d’octubre a la celebració de les segones Xerrades Ferroviàries, durant les quals es presentarà un estudi sobre el dipòsit de locomotores de Móra la Nova i un llibre sobre l’arribada del ferrocarril a Faió.

 

Participació