El VI Festival de Música en Terres de Cruïlla dedicarà el programa al binomi música-festa

El concert central anirà a càrrec de la cantant algueresa i recent Creu de Sant Jordi Franca Masu

Redacció
08 d'octubre del 2018
Actualitzat el 10 d'octubre a les 7:27h
El concert central anirà a càrrec de la cantant algueresa i recent Creu de Sant Jordi Franca Masu
El concert central anirà a càrrec de la cantant algueresa i recent Creu de Sant Jordi Franca Masu | Àlex Gómez Ribera
L'Agrupació Musical Senienca, el Centre d'Estudis Seniencs i l'Institut Ramon Muntaner ja tenen enllestit el programa de la sisena edició del Festival de Música en Terres de Cruïlla que celebraran els dies 21, 27 i 28 d'octubre i 3 de novembre a la Sénia. Totes les activitats programades giren al voltant del centre d'interès d'enguany que és el binomi música i festa. «Hem continuat amb el projecte endegat ara fa tres anys de relacionar la música amb una temàtica afí, enguany li toca a la festa. I ho continuem fent tant des d'una perspectiva teòrica com pràctica», han explicat els organitzadors.

L'activitat principal continua sent la jornada formativa del dissabte. Els especialistes i artistes convidats hi exposaran les seues experiències sobre la música de la festa mitjançant xerrades i demostracions al carrer. Principalment es parlarà de la música de celebracions festives que tenen lloc arreu del territori de parla catalana, com ara la Patum de Berga, les Festes de Santa Tecla de Tarragona, la Festa a la Plaça d'Amposta, els balls de mantons d'Ulldecona i d'Algemesí i sobre la música de les orquestres de ball, entre altres.

En la part més pràctica, la tarda i nit de dissabte, s'hi cantaran corrandes i s'hi ballarà el ball de mantons d'Ulldecona i la dansa de la Sénia. La jornada finalitzarà amb un sopar musical en un restaurant amb Estrella Michelin a càrrec del grup Corrandes són Corrandes acompanyat per músics ebrencs. Esta jornada es completarà amb la del diumenge al matí quan es farà el Seguici Festiu de les Terres de Cruïlla pels carrers del poble amb la participació d'elements i músics vinguts de tot l'àmbit territorial del festival.

Prèvia i cloenda

Com a prèvia a este cap de setmana central del festival, el diumenge 21 d'octubre, hi haurà el tradicional taller de jota cantada i de jota ballada a càrrec dels professors de l'Aula de Música de la Terra, Arturo Gaya i Ester Baiges. Esta activitat es fa coincidir amb la celebració a La Sénia de la Fira d'Artesania, de la Fusta i del Moble, segons els organitzadors, «com una manera de promocionar tant la nostra tasca envers la música, com el nostre poble i el seu patrimoni cultural». Pel que fa al concert principal del festival i que en servirà de cloenda, tindrà lloc el dia 3 de novembre i anirà a càrrec de la cantant algueresa i recent Creu de Sant Jordi, Franca Masu, que estarà acompanyada de la Banda de Música de l'Agrupació Musical Senienca.

L'entrada a la jornada del dia 27 és lliure tot i que s'ha de formalitzar una inscripció abans del dia 26 d'octubre. Pel que fa a les entrades per al concert de Franca Masu, única activitat de pagament del Festival, es podran adquirir fins al dia 30 d'octubre al preu de 5 euros.

El Festival Música en Terres de Cruïlla compta amb el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social Fundació La Caixa i la Diputació de Tarragona i amb la col·laboració de l'Ajuntament de La Sénia, del Campus Extens de la URV, del Programa d'Acció Cultural RBIV de la Diputació de Tarragona i de Joventuts Unides, el Centre Obre i la Casa de Andalucía de La Sénia.