Aposta pel turisme rus: vols directes entre Moscou i Reus a partir del 2014

L'operador Coral Tours connectarà amb vols setmanals el Camp i l'Ebre amb la capital de Rússia | L'any passat van venir al territori 440.000 russos, el 12% del total del turisme rebut

Laia Solanellas / Oliver Màrquez
14 de gener del 2014
L'Aeroport de Reus ofereix connexió wifi il·limitada pagant.
L'Aeroport de Reus ofereix connexió wifi il·limitada pagant. | ReusDiari.cat
L'Aeroport de Reus oferirà vols xàrter setmanals fins a Moscou. Foto: ReusDiari.cat

Anar directament de Reus a Rússia i de Rússia a Reus serà una realitat a partir del maig del 2014. Així ho ha explicat Josep Poblet durant el tradicional esmorzar amb periodistes que realitza cada any, tot i que els detalls d'aquest acord entre la Taula Estratègica per la Promoció de l'Aeroport de Reus i l'operadora no es faran públics fins d'aquí dos o tres setmanes.

Després de dos anys de negociacions, Coral Tours serà l'operador encarregat d'oferir aquest paquet fins a l'Aeroport de Reus a partir del mes de maig, que consistirà en vols xàrter setmanals amb la companyia aèria Royal Flight des de la primavera fins a la tardor. Cal recordar que durant l'any 2013 el turista rus va ser el més nombrós al Camp de Tarragona, superant per primer cop el britànic. En un altre nivell, però, es tracta d'una tendència que també es nota a les terres de l'Ebre, amb l'aposta, cada cop més clara per turista vingut del país dels Tsars. De la xifra total de turisme al territori durant el 2013 al Camp de Tarragona i l'Ebre, van arribar 440.000 russos el 12% del total.

Amb aquest acord, l'operadora turca Coral Tours, que és la més important a nivell mundial en turisme rus movent 2,3 milions cada any, es pretèn convertir l'Aeorport de Reus en la porta d'entrada de Rússia pel sud de Catalunya i el País Valencià. L'empresa turística ha decidit escollir l'infraestructura reusenca per davant d'altres degut a les taxes més barates que oferia així com el creixent interès de la població russa per la Costa Daurada.