Municipis

Quin és l'alcalde amb el sou més alt de les Terres de l'Ebre?

Les alcaldies de la Ràpita i Amposta són les que tenen assignada una atribució de sou més elevada a les Terres de l'Ebre durant el 2017

per Sofia Cabanes, La Ràpita, 5 d'octubre de 2018 a les 10:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, davant del pavelló firal. Foto: ACN
 

Les alcaldies de la Ràpita i Amposta són les que tenen assignada una atribució de sou més elevada a les Terres de l'Ebre, segons les dades que ha fet públiques este dijous el Ministeri de Política Territorial.


El rapitenc Josep Caparrós (ERC) va percebre el 2017 un total de 48.964,86 euros bruts per la seua dedicació exclusiva com a alcalde. Per la seua banda, el també republicà Adam Tomàs va cobrar 47.136 euros bruts el 2017 a l'alcaldia d'Amposta. En tercer lloc trobem l'alcalde de Roquetes, Paco Gas (ERC), amb 43.917,48 euros bruts a l'any. 
 

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, al balcó de l'Ajuntament. Foto: ACN / J. Marsal


I el vostre alcalde? Quant ha cobrat durant l’any 2017? Si ho voleu conèixer podeu descarregar-vos el document que hem elaborat a partir de les dades publicades pel Ministeri de Política Territorial. No hi són tots, alguns ajuntaments, com Riba-roja d'Ebre, Tivenys,  i Godall, no han facilitat les dades. Mentre que d'altres com Horta de Sant Joan, el Pinell de Brai, la Pobla de Massaluca, Prat de Comte, Rasquera i Tivissa han comunicat que els seus alcaldes no reben cap tipus de retribució. 

En alguns municipis les quantitats destinades a les alcaldes es divideixen entre la retribució i les assistències i altres percepcions. És el cas de l'Alcalde d'Ascó, Josep M. Buixeda, que cobra 11.777,77 euros bruts per una dedicació parcial, als quals suma 29.900 euros bruts en concepte d'assistències i altres retribucions.


A l'alcaldia de Tortosa, en canvi, les dades corresponents al 2017 fan referència al que cobrava Ferran Bel mentre compaginava l'alcaldia amb l'escó al Congrés dels Diputats. Així, Bel no tenia cap mena de dedicació a l'Ajuntament,però, en canvi, pel segon concepte, les assistències i altres percepcions, rebia 20.916 euros bruts anuals. Meritxell Roigé va passar a ser alcaldessa de Tortosa a partir del febrer de 2018, any del qual el Ministeri de Política Territorial encara no ha facilitat les dades.

 

 

Participació