La Fura dels Baus obrirà la nova edició del FesticAM

El Festival Internacional de Teatre i Circ, que tindrà lloc del 11 al 14 d'octubre, continua apostant per les actuacions gratuïtes en espais oberts

Detall del tríptic de la programació del FesticAM.
Detall del tríptic de la programació del FesticAM. | ACN
Redacció
03 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:28h
La xarxa humana de 'Dreams', l'espectacle de la Fura dels Baus, obrirà la cinquena edició del Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta (FesticAM). El tret de sortida del Festival serà la nit del pròxim dijous 11 d'octubre al parc dels Xiribecs, i s'allargarà fins al dia 14 del mateix mes.

Serà un dels plats forts d'aquesta edició del FesticAM, ja que, segons han apuntat l'alcalde del municipi, Adam Tomàs, i el director artístic del Festival, Jordi Príncep, han estat treballant durant dos anys per portar La Fura dels Baus a la ciutat. 

A més, i de forma excepcional, unes 40 persones, entre familiars i usuaris d'APASA, formaran part de la xarxa humana de l'espectacle. També col·laboraran en l'actuació diverses entitats locals, com l'Escola de Teatre i Circ, la Unió Filharmònica, la Lira Ampostina, la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, Batukeem o la Colla de Diables lo Minotaure, entre d'altres. 

Al llarg de les tres jornades restants, el FesticAM vol continuar fomentant les arts escèniques en els espais públics, un fet que ja havien demostrat en les edicions anteriors.  Segons director artístic del certamen, Jordi Príncep, un 90% de les activitats estan programades en espais oberts o llocs de fàcil accés.

Aquest any el Festival s'ha incorporat al projecte "Trànsit de la Creació de l'Espai del Circ", que porta l'actuació de la companyia Mumusic Circus amb l'espectacle 'Flou Papagayo'. El festival també estrenarà un espectacle inèdit, 'f/f Föhn', produït pel FesticAm i Lo Pati, a càrrec de l'Últim Vals i Marialenea Roqué.

Per aquesta cinquena edició s'han presentat més de 300 propostes artístiques. Segons Príncep, el criteri de selecció s'ha basat en considerar "l'experiència en viu per a l'espectador", el caràcter innovador, la "qualitat artística" i l'"originalitat". Entre d'altres, s'ha programat 'Hathi', del Centre de Titelles de Lleida, companyia guanyadora del Premi Nacional de Cultura 2018; o la companyia banyolina Ortiga, amb 'Kumulunimbu', Drac d'Or al millor espectacle de titelles de la Fira de Titelles de Lleida. "Portem del bo el millor, a més de la creació i innovació en les propostes", ha subratllat el director artístic. Tallers i exhibicions de circ o teatre de carrer complementen el programa.

"Arriba al cinquè any i això vol dir que és un festival absolutament consolidat. Estem satisfets d'haver-li pogut donar suport aquests primers anys, que són els més difícils d'aguantar", ha subratllat Tomàs. L'alcalde del municipi, Adam Tomàs, ha apuntat que fet que el certamen hagi estat reconegut pel Departament de Cultura els ha permès accedir a una subvenció de 12.500 euros.

El FesticAM té un pressupost d'uns 60.000 euros aportats per l'Obra Social la Caixa, la Generalitat i l'Ajuntament d'Amposta.