L'artista Marta Galán parlarà de l'art com a via d'expressió personal en una nova sessió del Fòrum del Talent

La sessió es farà el dijous 4 d’octubre de 16.30 a 19.00 hores a Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l’Ebre, a Amposta

Redacció
03 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:05h
L'artista Marta Galán Sala.
L'artista Marta Galán Sala. | Cedida
El Fòrum del Talent torna este dijous 4 d’octubre amb una nova proposta de reflexió col·lectiva i anàlisi de diferents mirades del món. I ho fa amb una sessió que anirà a càrrec de l’artista Marta Galán Sala (Barcelona, 1973). La sessió es farà de 16.30 a 19.00 hores a Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, a Amposta.

Autora i directora de projectes escènics des de fa gairebé vint anys, Galán parlarà a Amposta sobre “La comunitat i la representació d’un mateix”. A partir d’aquest títol, Marta Galán reflexionarà sobre la importància i la necessitat que tenen les persones d’expressar sentiments, estats d’ànim i emocions.

Esta necessitat vital està molt present en l’obra i el treball de Marta Galán, qui concep el procés de la creació escènica com un vehicle idoni per donar forma a totes aquelles coses que es necessita explicar. És per això que ella entén que, fet de forma col·lectiva, el procés de la producció artística pot esdevenir una experiència reveladora per a tothom, en el sentit que cadascú pot donar a conèixer la seva singularitat sentint-se, al mateix temps, part d’un grup.

Marta Galán parlarà dels efectes positius de l’ús de la creació artística com a eina per aprendre a entendre i col·locar-nos en el lloc dels altres. De fet, cita Simone Veil i la seua idea que “l’amor és retirar-se d’un mateix per deixar lloc a l’altre”.

Esta  és la tercera proposta de la nova edició del Fòrum del Talent, que impulsa l’Agència de Desenvolupament Local del Montsià i finança el Servei d’Ocupació de Catalunya. El fòrum va arrencar fa 5 anys com una aposta per crear un espai per trobar-se i compartir experiències i noves idees sobre el món i el desenvolupament humà. Està adreçat, especialment, a persones que vulguen millorar les mateixes competències professionals, a persones emprenedores i responsables de projectes, del món de l’educació, de les ciències socials, la salut i persones interessades en la filosofia i el bé comú.

L’edició 2018 del Fòrum del Talent va arrencar el passat 10 de maig amb una sessió a càrrec del consultor francès Sylvain Loubradou, que va parlar sobre “La desobediència i la vida  conscient”. La segona sessió es va fer al juny. Va anar a càrrec del filòsof i professor Josep Maria Esquirol (Mediona, Alt Penedès, 1963), qui va portar al territori ebrenc les seues reflexions sobre “Vida, bondat i comunitat”. La darrera sessió de l’any està programada per al 22 de novembre. La informació sobre el Fòrum del Talent es pot trobar a http://forumdeltalent.com/ i també a les xarxes socials: https://www.facebook.com/forumdeltalent/