L'alcalde d'Alcanar renuncia a l'alcaldia després d'assumir la direcció de l'IDECE

Alfons Montserrat sera substituït per Joan Roig i seguirà de regidor fins a les municipals de l'any que ve, on ja va anunciar que no es presentaria

Alfons Montserrat ha estat dotze anys alcalde Alcanar.
Alfons Montserrat ha estat dotze anys alcalde Alcanar. | Cedida
Redacció
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:05h
L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, presenta este dimarts al vespre la renúncia al seu càrrec, en un ple extraordinari. La decisió l'ha pres, entre altres, per facilitar la transició al nou alcaldable d'ERC a Alcanar, Joan Roig, que el rellevarà. Montserrat seguirà de regidor fins als propers comicis perquè siga un traspàs "tranquil i fluid". Un altre motiu que l'ha empès a renunciar ara a l'alcaldia és el nomenament com a nou director de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE), que va assumir el passat divendres.

Després de 12 anys com alcalde i gairebé 20 anys com a regidor, Montserrat encara la renuncia amb "molts sentiments trobats" i preferix recordar només la gent "magnífica" que ha conegut i la transformació que ha impulsat a Alcanar, sobretot en equipaments i serveis "de primera magnitud".

El ple de renuncia s'ha convocat per este dimarts a quarts de nou, amb este únic punt a l'ordre del dia. Dijous a la mateixa hora se celebrarà el ple d'elecció de nou alcalde, que assumirà, amb el suport del plenari, el regidor republicà, Joan Roig. Roig va ser escollit en les primàries municipals d'ERC d'Alcanar per encapçalar la llista a l'alcaldia al maig de 2019.

Montserrat seguirà estos mesos de mandat com a regidor per acabar de "facilitar les coses" i per enllestir qüestions que ha assumit "de manera més personal". "Després em quedaré de militant de base i no tornaré a repetir de regidor", ha explicat Montserrat.