La Creu Roja atén més de 3.100 persones a Amposta

Els programes d’entrega d’aliments a famílies en situació de vulnerabilitat i els projectes d’assistència a la gent gran són els que concentren un nombre d’usuaris més elevat

Activitat per a nens i nenes organitzada per la Creu Roja d'Amposta.
Activitat per a nens i nenes organitzada per la Creu Roja d'Amposta. | Creu Roja
Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 23:19h
La Creu Roja d’Amposta ha atès un total de 3.152 persones durant l’any 2017. En total han estat 27.347 intervencions que s’han pogut dur a terme gràcies als 149 voluntaris de que disposa l’entitat a la ciutat, als 646 socis que col·laboren econòmicament amb l’organització, així com també a les empreses que duen a terme donacions de manera desinteressada i als tècnics de la Creu Roja.

La lluita contra la pobresa és l’àmbit en el qual s’ha atès més gent des de la seu ampostina. Durant tot l’any passat es van repartir aliments a 809 persones de la capital del Montsià i dels altres 6 municipis on l’assemblea presta servei. A banda, fins a 1.151 persones van rebre productes d’higiene personal i de la llar.

Un altre dels punts d’acció de l’entitat és l’ajuda per a evitar l’exclusió residencial. Així, s’han donat ajudes per al pagament de lloguers, de les quals se n’han beneficiat 80 persones, o per al pagament de subministraments d’aigua, electricitat o gas, en aquest cas amb 12 beneficiaris.

Molts dels usuaris que reben ajuda en projectes de pobresa en reben de més d’un tipus. Això es produeix perquè un 70% de les persones que necessiten ajuda bàsica pateixen pobresa crònica, segons un estudi de la Creu Roja a Catalunya. Aquesta situació es produeix quan una persona es troba en una situació de pobresa persistent durant l’any actual i dos dels tres anys anteriors.

Per tal d’ajudar a revertir la situació en la qual es troben moltes d’aquestes persones és imprescindible que puguin aconseguir una feina que els permeti obtenir uns ingressos regulars. Durant el 2017, la Creu Roja a Amposta ha realitzat 38 cursos adreçats a col·lectius vulnerables que han permès formar 133 persones. En el conjunt de la demarcació aquest servei ha arribat a 4.750 persones.

Gent gran i joventut
L’ajuda i atenció a la gent gran és un altre dels grans focus de l’acció de la Creu Roja del municipi del Montsià. L’organització duu a terme diferents programes i serveis de suport a les persones de la tercera edat, com són el servei de Teleassistència Domiciliària o el transport adaptat per a persones amb problemes de mobilitat. En total 346 persones s’han beneficiat d’aquests projectes, entre els quals hi ha membres de l’Associació de Malalts d’Alzheimer del Montsià i de la Residència d’Avis d’Amposta. A banda, des de la Creu Roja també es potencia l’envelliment actiu mitjançant tallers i accions lúdiques i de reforç del treball cognitiu, en els quals hi ha participat 128 persones.

Altres col·lectius que han rebut ajuda de l’assemblea d’Amposta són les persones amb discapacitat, amb 126 beneficiàries, que han pogut gaudir del servei de transport adaptat, ja sigui per a assistir al seu lloc de treball o d’estudis, o per realitzar accions de caràcter més lúdic.

També s’ha realitzat atenció psicològica a persones en dificultats, assessorament jurídic i atenció a persones immigrades, així com atenció i suport a 30 dones en situació de dificultat.

La cura de la infància és també un dels grans objectius de l’entitat. Així, a Amposta s’han atès 34 menors en situació de risc. A banda, per a infants en situació de vulnerabilitat, s’ha consolidat el projecte “+ Esport Futsal”, un equip de futbol sala per a joves de 6 a 16 anys que ha comptat amb 40 jugadors. Tot plegat sense oblidar els estudis, als quals l’organització dedica molts esforços mitjançant el Projecte d’Èxit Escolar, dut a terme per la Creu Roja Joventut, per tal que menors en situació de vulnerabilitat puguin finalitzar l’escolarització obligatòria assolint els objectius acadèmics.

A Amposta han estat 63 infants els que han estat atesos durant l’any 2017, que han rebut un total de 783 berenars. A banda, per les festes nadalenques, fins a 194 menors de famílies en dificultats van rebre alguna joguina, en el marc del projecte La Joguina Educativa.

Finalment, un altre dels bucs insígnia de l’entitat són els serveis preventius. Durant el 2017 la Creu Roja a Amposta ha realitzat 61 accions arreu de la comarca en actes populars, festius o competicions esportives entre altres activitats relacionades.

En el conjunt de la demarcació de Tarragona durant l’any passat es van atendre fins a 62.582 persones i es van realitzar un total de 238.715 intervencions.