La Guàrdia Civil amonesta amb una sanció l'agent que retirava llaços a la Ribera d'Ebre

L'Institut Armat creu que l'actitud de l'agent pot haver danyat la "imatge de la institució"

Imatge d'arxiu d'un pont farcit de llaços grocs.
Imatge d'arxiu d'un pont farcit de llaços grocs. | Isaac Muntadas
Redacció
30 de setembre del 2018
Actualitzat a les 20:28h
La Guàrdia Civil ha decidit amonestar l'agent del cos policial espanyol que va ser identificat pels Mossos d'Esquadra el passat 18 d'agost a la Ribera d'Ebre mentre retirava llaços grocs, conjuntament amb 13 persones més. El guàrdia civil, organitzat en els anomenats GDR, formava part del grup que transportava mapes i eines per arrencar els elements en solidaritat amb els presos i per la independència de Catalunya.

A través d'un escrit remès a les diferents unitats, publica La Vanguardia, la Guàrdia Civil demana als seus agents que no participen en els grups organitzats per a la retirada de llaços i que, en cas que ho facen, rebran una infracció disciplinària. El fet central, indica l'escrit, és que l'agent podria -malgrat que l'acció siga a títol individual- causar algun perjudici a la "imatge de la institució". "La participació de la Guàrdia Civil en activitats de retirada de simbologia independentista catalana en les vies o espais públics no resulta convenient a la imatge de la institució", afirmen. 

Identificacions de GDR
Els Mossos van identificar 14 persones i tres vehicles amb mapes, eines i objectes punxants per arrencar símbols sobiranistes com llaços grocs o estelades de diferents municipis de les zones de Móra d'Ebre i Tivissa. Entre ells, hi havia un agent de la Guàrdia Civil. 

El cos policial va requisar tot el material i, per la seva part, el Departament d'Interior havia demanat diverses vegades que el govern espanyol o el cos armat prenguessin mesures contra l'agent.