Alfons Montserrat nomenat nou director de l'IDECE

L'Institut de Desenvolupament es reactiva amb el nou director vinculat al Departament de Vicepresidència

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés, ha encapçalat la reunió de l'IDECE
El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés, ha encapçalat la reunió de l'IDECE | Cedida
Redacció
28 de setembre del 2018
Actualitzat el 29 de setembre a les 16:16h
L'Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE) ha celebrat la primera reunió del seu Consell Rector de la legislatura, que encapçala el vicepresident del Govern, Pere Aragonés. L'IDECE ha passat d'estar vinculat al Departament de Territori al de Vicepresidència, Economia i Hisenda, amb la voluntat, segons Aragonès, de reparar el "sentiment d'oblit" de la ciutadania de les Terres de l'Ebre.

El Consell Rector de l'IDECE no es reunia des del juny de 2017 i ha tingut les finances paralitzades durant mesos a causa del 155. Una de les qüestions que ha seguit treballant és el canvi de normativa per a què el Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre passe a dependre del Consell Rector de l'IDECE i tingui més participació cívica i social.

"Tenim un país molt divers, però tenim compromís de tots els ciutadans visquen on visquen. Som conscients d'este sentiment d'oblit –a l'Ebre- i la resposta és mostrar el màxim compromís en el desenvolupament de les comarques de l'Ebre", ha dit Aragonès.

Este divendres s'ha nomenat també el nou director, l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat que substituix Joan Martin Masdéu amb la prioritat de seguir treballant pel reequilibri territorial, sobretot econòmic i de mobilitat, i en la projecció de les Terres de l'Ebre. 

D'acord amb la llei de l'IDECE, el president de l'Institut és el vicepresident del Govern, Pere Aragonès. La primera vicepresidència serà per Antoni Llop, representant dels consells comarcal, i la segona vicepresidència per a Lluís Juncà, director general Promoció Econòmica, Competència i Regulació.

Com a representants dels grups parlamentaris han estat designats Xavier Faura (ERC), Joan Moisès (Catalunya en Comú Podem), Antoni Espanya (PSC i Units per Avançar) i José Luís Calderón (Ciutadans). En representació de la Generalitat hi seran el delegat del Govern, Xavier Pallarès; i els directors territorials de Territori i Sostenibilitat, Antonio Suárez, d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ferran Grau, i d'Empresa i Coneixement, Mercè Miralles.

S’inclouen també dos representants de cadascun dels consells comarcals. Del Baix Ebre serà Josep Antoni Navarro i Rafel Tomàs i Royo; del Montsià, M. Carme Navarro i Núria Balagué; de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim i Julio Roca; i de la Terra Alta, Carles Luz, i el vicepresident primer, Antoni Llop. I completen el Consell Rector dos representants de la societat civil, Wifredo Miró, secretari general de l'UGT a les Terres de l'Ebre, i Enrique Alado, president de l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE)

Les tasques de l'IDECE, que funciona des de 1993, són elaborar, impulsar i avaluar plans de promoció i desenvolupament de caràcter global o sectorial de les quatre comarques ebrenques i fomentar-ne la projecció; desenvolupar programes de suport de caràcter general i sectorial dirigits als ens locals del territori; i executar el manteniment i la promoció de la via navegable a l'Ebre.