«El Periple», de l'ebrenc Mario Pons, seleccionada al Festival Internacional de Cinema de Girona

El documental que reflexiona sobre la “decadència” dels estats de la Unió Europea a través de la crisi dels refugiats

El realitzador ebrenc Mario Pons, este dimecres al festival.
El realitzador ebrenc Mario Pons, este dimecres al festival. | Cedida
Redacció
26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 20:55h
Després de ser seleccionada al Festival Memorimage de Reus, amb estrenes a la Filmoteca de Saragossa, a la Filmoteca de Catalunya, als Cinemes Girona, a els Cinemes de Palafrugell, el Museu de l’Exili de la Jonquera, els Zumzeig Cinema, a l’Aula Magna de la Universitat Rovira i Virgili, a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent, i a municipis ebrencs com la Sénia, Alcanar, l’Ampolla o El Perelló, el film entra a Girona per la porta gran.

“El Periple” (la vella llum d’Europa) 2018, és una obra documental que reflexiona sobre la “decadència” dels estats de la Unió Europea a través de la crisi dels refugiats, establint “paral·lelismes socials i històrics” amb l’exili republicà de 1939, la dictadura franquista i l’actual situació de “bloqueig interior de l’individu davant l’escalada bel·licista internacional.
"El Periple” unix l’exili Republicà, el present dels refugiats de la Guerra de Síria, amb la crisi de l’individu a la Unió Europea i els codis franquisme sociològic inherent en el subconscient col·lectiu.

La pel·lícula documental s’estrena properament a Amposta, el Teatre de Vilafranca, els cinemes Oscars de Roquetes i Narbona, França.