VÍDEO 150 veïns se sumen a l’acció de neteja de les pintades unionistes d’una façana de la Ràpita

El CDR la Ràpita va convocar la concentració per repintar la casa, amb els diners aportats pels ciutadans en una col·lecta

Unes 150 persones es van reunir al carrer on hi ha la casa atacada la nit de dimecres.
Unes 150 persones es van reunir al carrer on hi ha la casa atacada la nit de dimecres. | Sofia Cabanes
Redacció
22 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:40h
L’acte vandàlic perpetrat la nit de dimecres en una façana d’una casa particular de la Ràpita, on uns desconeguts van pintar la bandera española de punta a punta i van escriure proclames unionistes i insults, ha tingut una resposta solidària per part del veïnat de la Ràpita. Uns 150 veïns van acudir a la convocatoria del CDR de la Ràpita este divendres al vespre per fer una concentració de suport a la família i una repintada de la façana. Per finançar-ho, es van reunir 247 euros aportats en una col·lecta ciutadana, dels quals 99 es van utilizar per comprar els estris per pintar i la resta han estat destinats a la Caixa d’autogestió per a futures accions.

Els propetaris de la casa ultratjada, Dora i Miguel, van agrair les mostres de suport i solidaritat. Per la seua banda, membres del CDR rapitenc van llegir un manifest recriminant l’acte vandàlic dut a terme pel fet de tindre una estelada, un llaç i un domàs penjats a la façana. “Estem indignats i ferms, com ho estàvem l'1 d'Octubre al Pavelló firal defensant el referèndum, amb el cap alçat i dempeus, quan van arribar els piolins per obrir-nos el cap. D'això ja ha passat gairebé 1 any i som aqui un altre cop per demostrar que no ens rendim, que no tenim temor, que som molts i, si en toquen a una, ens toquen a totes, que ningú estarà sol davant d'un atac feixista", afirmava el manifest.

Membres de l'Agrupació Musical Rapitenca i de l'Assemblea Nacional Catalana a la Ràpita també es van sumar a la iniciativa.

Aquí podeu veure el vídeo de la lectura:

  https://www.youtube.com/watch?v=XF3FfI7pONI&feature=youtu.be