Paco Gas: “La llibertat d’expressió no l’ha de poder coartar cap jutjat”

L'alcalde de Roquetes ha acudit este dijous als Jutjats de Tortosa on estava citat a declarar per no retirar llaços grocs durant la campanya electoral

Paco Gas a la sortida dels Jutjats de Tortosa
Paco Gas a la sortida dels Jutjats de Tortosa | Cedida
Redacció
20 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:14h
Militants, simpatitzant i representants institucionals d’Esquerra Republicana de Catalunya han acompanyat este matí a l’alcalde de Roquetes, Paco Gas, als Jutjats de Tortosa on estava citat a declarar per no retirar els llaços grocs penjats al seu poble durant la campanya electoral del 21 de desembre. Abans d’entrar als Jutjats, l’alcalde ha estat ovacionat per les més de dues-centes persones que s’havien aplegat per expressar-li el seu suport i solidaritat.

Gas en sortir del Jutjat ha afirmat: “seguim reivindicant la llibertat dels presos i les preses polítiques, i defensant que la llibertat d’expressió no l’ha de poder coartar cap jutjat". Tot seguit ha destacat que "la connotació política dels fets és el que fa que haguem de passar pels jutjats nou mesos després d’haver-se produït”.

L’alcalde li ha dit al jutge “que no hi havia cap motiu de delicte i que el poble té tot el dret a expressar els seus sentiments i la seua ideologia. I en este cas ho va fer amb llaços grocs per reivindicar l’alliberament dels presos i les preses polítiques, i el retorn dels exiliats”.

Gas també li ha manifestat que “ens sembla absurd que se’ns torni a fer una citació judicial després d’haver demostrat que havíem complert amb tots els requeriments de la Junta Electoral”.

Davant la pregunta del jutge de com és que havien tornat a aparèixer pel poble llaços grocs i cartells exigint la llibertat dels presos polítics entre els diferents requeriments que se li van enviar; Gas li ha contestat que “la gent del poble que reivindica la llibertat dels presos polítics és lliure de penjar o col·locar els llaços o cartells que cregue convenient”.

Xavier Faura, advocat de Gas i de la secretària de l’Ajuntament, ha informat que va ser la Junta Electoral de Zona qui va obrir d’ofici la investigació a partir de tres informes fotogràfics dels Mossos d’Esquadra davant la presència de llaços grocs en edificis i mobiliari públic, i d’una estelada a l’Ajuntament de Roquetes.

Faura s’ha mostrat convençut de poder aconseguir el sobreseïment de les acusacions, “de cap manera pot prosperar el delicte del què són objecte d’investigació perquè tal com han explicat l’alcalde i la secretària, els fets deriven d’un moviment espontani del poble, fet al marge de la seua intervenció com autoritats municipals”.