Els alcaldes de l'1-O exigixen que s'arxive la causa contra ells perquè no hi ha denúncia

Argumenten que els fiscals encarregats d'investigar els 720 batlles que van donar suport al referèndum ja han superat el límit legal i que no han presentat cap denúncia

Els alcaldes, amb el referèndum.
Els alcaldes, amb el referèndum. | Adrià Costa
Redacció
19 de setembre del 2018
Actualitzat el 20 de setembre a les 14:57h
Els 720 alcaldes que van donar suport a l'1-O exigixen que s'arxive la causa oberta contra ells per haver aprovat decrets que obrien el camí a la celebració del referèndum. Argumenten que els fiscals encarregats d'investigar-los han superat el límit legal de dotze mesos i que no han presentat denúncia formal contra cap. De fet, des del primer d'octubre de l'any passat només han estat citats a declarar una cinquantena.

Tal com informa TV3 este dimecres, que la fase d'instrucció de la causa no pot durar eternament i que cal complir els límits fixats. Concretament, els estatuts de la Fiscalia determinen que les investigacions han de ser de "sis mesos, tret de pròrroga". Així doncs, en estos moments, este termini ja ha estat superat.

"Ara els fiscals només tenen dos opcions: o arxivar o presentar una denúncia o una querella davant d'un jutjat, però fonamentada", detalla en declaracions a la televisió pública catalana l'advocada Teresa Rosell, que representa diversos alcaldes.