El ple de Tortosa aprova l'ordenança per regular els serveis esportius municipals

La normativa coincidix amb la posada en marxa del nou complex esportiu durant la pròxima tardor

Imatge de la façana de l'ajuntament de Tortosa
Imatge de la façana de l'ajuntament de Tortosa | Pel Lluch
Redacció
19 de setembre del 2018
Actualitzat el 20 de setembre a les 15:02h
El ple del mes de setembre ha aprovat la proposta d'aprovació provisional de l'ordenança reguladora de la prestació patrimonial pública no tributària dels serveis esportius municipals. Fins ara estos serveis es fixaven amb preus públics però la nova Llei d'hisendes locals obliga a crear esta nova ordenança, que coincidix amb la posada en marxa del nou complex esportiu la propera tardor. 
 
Les actuals instal·lacions esportives oferixen natació lliure i cursets de natació i activitats dirigides al gimnàs municipal. Amb el nou complex s'incrementen els serveis amb entrenaments supervisats o assessorats, l'ús de sala de fitnes, accés spa, i ús i cursos de pàdel. Respecte als nous serveis de piscina, el nou complex permet que hi haja natació lliure durant tots els horaris d'obertura, ja que es passa d'una piscina de 5 carrers a una de 10. A més, s'incrementen el nombre de cursets i la capacitat, oferint també com a novetat cursets per a nadons de 0 a 2 anys que es farà a la nova piscina d'aprenentatge de 12,5 metres. Així mateix, com a novetat, la piscina també estarà oberta en diumenge. Pel que fa a les activitats dirigides, s'incrementen les franges horàries així com el tipus d'activitat ofertades, adaptant-se a les noves tendències.
 
La posada en marxa del nou complex també farà que es modifique l'estructura d'abonaments per a ajustar-ho als nous serveis i facilitar-ne la gestió. Així es fixa un abonament complet infantil, jove, adult, gent gran i familiar, així com un abonament només per ús de la piscina. A més, també s'afegix un abonament complet d'horari reduït per potenciar les franges horàries amb menys usuaris i també pels usuaris que vulguen utilitzar el complex en caps de setmana. 
 
Així mateix, l'ordenança preveu aplicar un descompte del 15% a aquelles persones que acrediten ser família nombrosa, família monoparental, persones a l'atur o menor d'edat amb els progenitors en situació d'atur, persones amb discapacitat o persones pensionistes. 
 
Quant a l'estructura de preus del nou complex, s'adapten els preus d'entrada segons els usuaris i es creen paquets d'entrades, i s'adapten els preus dels cursets de natació i s'establixen descomptes per a aquelles persones abonades. 
 
La proposta ha estat aprovada amb els vots del govern municipal (PDeCAT i ERC), les abstencions de Movem Tortosa, PSC i PP, i el vot en contra de la CUP. El ple, de caràcter extraordinari per la coincidència de la festa local i de la vespra de la Diada este mes de setembre, també ha aprovat el compte general de l'Ajuntament relatiu a l'exercici del 2017, amb les abstencions de Movem, PSC i PP, i el vot en contra de la CUP; així com la proposta d'acord per deixar sense efectes l'acord de ple del 2005 on s'aprovava el projecte d'acord fundacional per a la constitució de la Fundació Privada Casal Tortosí.
 
Pel que fa a les mocions dels grups municipals, s'han aprovat per unanimitat la proposta de PSC per accedir als habitatges amb preus de lloguer justos i estables, i la proposta del PP per reduir l'ús del plàstic al municipi. S'han rebutjat, la moció de Movem Tortosa per iniciar un procés per crear un pacte per l'ocupació i el treball a la ciutat, la del PSC per demanar que es permeti pescar el cranc blau amb llicència de pesca recreativa, i la proposta del PP per a l'obligat compliment dels acords de les mocions aprovades pel ple.