seguretat

Les cooperatives del Baix Ebre i del Montsià mouen fitxa per impedir els robatoris al camp

S'han reunit amb el departament d’Agricultura i d’Interior de la Generalitat de Catalunya per tractar el tema

per Redacció, Terres de l'Ebre, 19 de setembre de 2018 a les 16:13 |
Camp d'oliveres al Baix Ebre | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les cooperatives del Baix Ebre i del Montsià que formen part d’ACOBEM i representants del departament d’Agricultura i d’Interior de la Generalitat de Catalunya han mantingut este mes de setembre una nova reunió, la segona d’enguany, per tractar el tema dels robatoris al camp.

Esta reunió és el resultat de la primera que es va realitzar a principi d’any i també ha estat sol·licitada, com va passar al gener, per ACOBEM: «perquè ara ha començat la temporada de la garrofa i després vindran la de l’ametla i la de l’oliva, que són els tres productes que patixen més robatoris al camp», han manifestat representants de l’entitat.


Esta segona reunió ja es va preveure en la primera com una manera de fer seguiment de les diferents mesures que es van acordar en aquell moment per a evitar aquests robatoris, així com per a fixar les actuacions més immediates que es faran a partir d’este mes de setembre i mentre duren les diferents campanyes al camp.

Des d’ACOBEM han explicat que «hi ha molts antecedents de robatoris i la situació es prou crítica al camp com per a permetre que hi haja un sol robatori» per això, «a partir d’ara i com a mesura dissuasòria, hem demanat prevenció als cossos policials i que es perseguisca durament a les xarxes implicades en la comercialització d’este producte, per a evitar al màxim estes sostraccions que moltes vegades a més de l’economia rural també posen en perill la integritat del pagès».

Els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals ja s’han compromès a fer controls aleatoris als llocs de recepció d’estos productes, per tal d’assegurar que tot el que hi arriba té un certificat que justifica d’on prové. En segon lloc, també s’ha acordat a la reunió, que de forma periòdica es mantindrà contacte amb estos cossos de vigilància per tal d’informar de com es desenvolupa la campanya, per si calgués implementar alguna altra mesura. Així mateix, les cooperatives s’han compromès a continuar facilitant la recollida de les possibles denúncies per tal de fer menys feixugues als pagesos totes les gestions.

 

Participació