El programa Noves Oportunitats preveu contribuir a la inserció laboral de 135 joves a les Terres de l'Ebre

La Fundació Privada Gentis, que gestiona la seua aplicació al territori, va ajudar a 150 joves a tornar al sistema educatiu o aconseguir un contracte laboral

Sessió formativa, en una imatge d'arxiu.
Sessió formativa, en una imatge d'arxiu. | Cedida
Redacció
18 de setembre del 2018
Actualitzat a les 19:18h
El programa Noves Oportunitats preveu contribuir a la inserció educativa i laboral de 135 joves de les Terres de l'Ebre fins l'any 2020. Estes són les previsions de la Fundació Privada Gentis, que gestiona l'aplicació a les Terres de l'Ebre de la iniciativa que impulsa l'àrea d'ocupació juvenil del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i finança el Fons Social Europeu. El programa de garantia juvenil atén nois i noies d'entre 16 i 24 anys d'edat que, molts cops, han abandonat prematurament la seua formació i tenen dificultats per tirar endavant el seu projecte vital i professional. La Fundació Gentis, que va implantar el programa en la seva última edició, va atendre 250 joves, un 85% dels quals no havien acabat l'ESO: 103 van retornar al sistema educatiu i 48 van obtindre un contracte laboral. El projecte, segons l'entitat, es base en un model d'ocupabilitat per competències, la realització d'itineraris únics i flexibles per a cadascun dels participants i la visualització del col·lectiu juvenil a la societat.

Actualment ja hi ha 17 joves que s’estan formant com a Auxiliars d’Imatge personal a través d'un Programa de Formació i Inserció (PFI) que la Fundació Privada Gentis té autoritzat pel departament d’Ensenyament. Una vintena de joves més cursen una Formació a Mida (FAM) d'Auxiliar de barberia. Este tipus de formació va destinat a perfils de joves en itinerari laboral -recerca de feina- o especialització -han cursat abans alguna formació de la família professional de Perruqueria i estètica-. Trenta joves més es formen al CFA Lo Pont de la Fundació Privada Gentis en el segon cicle d'ESO per obtindre esta titulació. Està previst l'inici d’un certificat de professionalitat de monitoratge de lleure al mes d'octubre; dos PFI d'Auxiliar en vivers i jardins; i una FAM d'innovació i processos industrials.