Certify compra l'startup tortosina Captio per una milionària suma

L'operació, que ha comportat mesos de negociacions

L'equip directiu de Captio amb Robert Neveu (a l'esquerra), president i director executiu de Certify.
L'equip directiu de Captio amb Robert Neveu (a l'esquerra), president i director executiu de Certify. | Cedida
Redacció
18 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:15h
Certify, el major proveïdor independent de programari per a la gestió de despeses corporatives, ha anunciat l'adquisició de l’startup tortosina Captio, un dels proveïdors líders del sector a Europa.
 
L'adquisició és la primera fora d'Amèrica del Nord que realitza Certify i suposa la seua major incursió a nivell internacional fins al moment. L'acord permetrà Certify oferir les seues solucions de gestió de despeses per a empreses a tot Europa i específicament a Espanya, Portugal, França i Itàlia, on Captio compta amb una sòlida base de clients i una presència en expansió. Amb la compra, la nova cartera de clients de Certify arribarà a més de 10.000 clients distribuïts en 90 països.
 
Captio assevera que l'operació, que ha comportat mesos de negociacions, s'ha tancat per una xifr a milionària, però no reconeix que s'eleve a 25 MEUR com publica La Información citant fonts properes a la venta. Captio va aconseguir l'any passat uns ingressos que van ascendir a 3,1 milions d'euros.
 
L'empresa Captio va ser fundada a Tortosa el 2012 per Joel Vicient, Dan Moser, Joaquim Segura i Lluís Claramonte. L’startup tortosina oferix una solució integral per a la gestió de despeses corporatives basada en el cloud (núvol), fent èmfasi en la seua aplicació mòbil i la capacitat de complir amb els requisits legals específics de cada país. Vicient i la resta de l'equip directiu de Captio s’uniran a l’estructura de Certify.
 
"És un dia emocionant per Captio i els seus clients", assegura Vicient. "Durant sis anys hem treballat durament per crear una eina que faça més fàcil per als viatgers de negocis registrar les seves despeses i per a les empreses administrar-los i reemborsar ràpidament. Estem orgullosos del progrés que hem aconseguit i de l'èxit dels nostres clients. Alinear-nos amb Certify ens permetrà expandir encara més el nostre producte, millorar el suport als clients existents i aconseguir noves referències. Lluny del final del nostre viatge, treballar amb Certify accelerarà els nostres plans per fer créixer el negoci", ha volgut subratllar.
 
La decisió de Certify d'adquirir Captio és l'últim moviment en l’estratègia per part de l'empresa d’expandir la seua presència fora d'Amèrica del Nord. "Captio ha aconseguit una important quota de mercat a Europa mitjançant una combinació de tecnologia innovadora, excel·lent servei al client i lideratge", constata Robert Neveu, president i CEO de Certify. "Tenen una base de clients sòlida i en creixement, a més d'una gran reputació. Estem entusiasmats de incorporar-los a la família Certify, i esperem treballar amb Joel i el seu equip per construir la marca Certify a tot Europa", conclou.
 
L'empresa combinada continuarà treballant en les línies de producte actuals i donant servei als clients existents.