procés català

Una quarantena de juristes ebrencs demanen empara per a Gonzalo Boye

Ho han fet públic en un acte celebrat avui mateix al Col·legi d'advocats i advocades de Tortosa

per Redacció, Tortosa, 14 de setembre de 2018 a les 15:46 |
Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fins a 390 advocats catalans, entre els quals n'hi ha 40 d'ebrencs, han presentat este divendres un escrit tant als catorze col·legis professionals territorials com al Consell de l'Advocacia Catalana per demanar que es done suport públic a l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, després que l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Madrid (ICAM) denegués  dijous "per unanimitat i sense reserves" l'empara sol·licitada per Boye per les "amenaces, injúries i calúmnies" que denunciava patir a través de xarxes socials per haver interposat una demanda contra el jutge Llarena a Bèlgica. Els advocats han fet públic un comunicat on demanen "a donar públicament empara i/o explícit suport al company Boye, tot posant la institució a la seua disposició, per tal de garantir i assegurar la seva tasca, la seva seguretat personal i la dignitat de la professió".

Càndido Jornet, membre de Juristes de les Terres de l'Ebre per les Llibertats, assegura que "ens sobta molt que a Pablo Llarena li donen emparament legal des del Consell General del Poder Judicial i en canvi, el Col·legi d'Advocats de Madrid, no faça el mateix amb un dels seus membres com és Boye". Jornet ha afegit que "si els col·legis no ens defensem a nosaltres mateixos, qui ho farà? No s'entén que el Col·legi d'Advocats de Madrid es fique al costat del poder executiu, en lloc de defensar un dels seus membres".


Els signants volen solidaritzar-se amb Gonzalo Boye i per això han demanat este suport explícit a l'advocat, en consonància amb allò que segons ells, "representa la professió i l'obligada defensa dels drets fonamentals, la justícia i la democràcia". En el mateix comunicat afirmen que "entenem que ni el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, ni cap col·legi adherit al mateix ha de permetre que el fet d’exercir la professió d'advocat supose un risc per la vida, el prestigi o la dignitat de la persona que hi ha darrere de qualsevol toga."

El comunicat acaba amb la demanda que "mai el principi de legalitat, els drets fonamentals, o el lliure exercici de la professió, poden decaure davant qualsevol pretensió o principi de mera oportunitat política o ideològica. Tots els professionals de l’advocacia hem de treballar amb la clara finalitat de fer efectius els valors que han de guiar a un Estat Social, Democràtic i de Dret, i salvaguardar el prestigi i l'honorabilitat d'una vocació que es transforma en professió: la d'advocat"

 

Participació