L'Aula de Músiques de la Terra enceta el seu curs 2018-2019 amb més instruments i assignatures

El curs es fa a La Casa de la Música i començarà el pròxim 15 d'octubre

Roda de premsa de presentació del curs 2018-19 a l'Aula de Músiques de la Terra
Roda de premsa de presentació del curs 2018-19 a l'Aula de Músiques de la Terra | Cedida
Redacció
13 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:35h
La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, acompanyada per Artur Gaya, de l'equip de professors, han presentat el curs 2018-2019 de l'Aula de Músiques de la Terra, que s'impartix a l'equipament municipal de La Casa de la Música. Este curs, que s'iniciarà el proper 15 d'octubre, ja té oberta la matrícula i compta amb el suport de l'Ajuntament de Tortosa i de la Generalitat de Catalunya.
 
La regidora de Cultura, Dolors Queralt, ha explicat "a l'Ajuntament de Tortosa tenim l'Escola de Teatre, l'Escola de Música, l'Escola de Danses Tradicionals, tots ells estudis associats a l'oferta de formació que s'impartix al municipi, però des de fa ja vint anys, gràcies a la feina i al convenciment d'un grup de persones que creien en la necessitat de que Tortosa disposés d'este ensenyament, tenim l'Aula de Música Popular i Tradicional amb este ensenyament de qualitat específica de tot el que és el folklore més nostre i més proper". Així mateix, Queralt ha volgut dixar constància del compromís i de la voluntat de l'Ajuntament de Tortosa en seguir col·laborant en la difusió i el manteniment de la cultura popular al municipi.
 
Per la seua banda, Artur Gaya ha explicat que any rere any, un grup de docents prepara este curs des de ja fa dos dècades, però que este és un any "de moltes celebracions per a nosaltres i per això hem pensat que és important que es conegue i fer-ne una bona difusió". Gaya ha explicat els orígens de l'Aula de Música Popular i Tradicional, amb quatre centres a Barcelona, Tarragona-Vilaseca, Lleida, i Girona-Salt-Figueres, fins el 1998 quan es va considerar que per la seua singularitat, les Terres de l'Ebre mereixíen disposar d'un cinquè centre o delegació. L'any 2010, amb la creació de La Casa de la Música, l'Aula va passar a fer allà les seues activitats, compartint espai amb la Banda Municipal de Música i amb l'Escola Municipal de Música. A partir de 2012, el grup de mestres/Centre d'Interpretació de la Jota de les TE van assumir la gestió dels cursos comptant amb un conveni amb l'Ajuntament, igual que va passar amb els altres centres d'arreu de Catalunya.
 
Esta autonomia ha permès ampliar l'oferta de cursos fins arribar a celebrar este vintè aniversari, amb la incorporació del contrabaix, el flabiol, i el sac de gemecs com a nous instruments a estudi, que passen a formar part de la llista que conformen l'acordió diatònic, el cant, la dolçaina, la guitarra, el guitarró, la gralla, la percussió i la tarota. Enguany també s'incorpora com a novetat un combo (grup d'instruments i veus), amb el col·lectiu de mestres de l'Aula, composat per Cati Plana, Kike Pellicer, Pau Puig, Jordi Fusté, Sergi Trenzano, Joan Cuscó, Sergi Molina, i Artur Gaya. Gaya, així mateix, impartix les assignatures de context, com són "Folklore" i "La música i el cicle de la terra". El curs consta de 26 sessions, amb una sessió (o classe) setmanal de 45 minuts.