Les juntes de personal de la sanitat pública ebrenca, indignades amb la consellera Vergés

Divendres passat es van reunir amb la titular del departament de Salut per exposar-li les seues demandes

Façana de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa.
Façana de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa. | ACN
S.C.
13 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:03h
Les juntes de personal de l’Hospital Verge de la Cinta i dels centres d’Atenció Primària de les Terres de l’Ebre van reunir-se divendres passat amb la consellera de Salut, Alba Vergés, en el marc de la visita que aquesta va fer a l’Hospital, on va anunciar un paquet d’inversions.

La reunió va servir per a que les juntes de personal lliuressin un document que recull les mançanes i reivindicacions del sector.  Entre aquestes, les juntes de personal van posar sobre la taula manca de facultatius al territori, la necessitat d’augmentar les places de MIR; les mancances estructurals de l’hospital, l’obsolescència del sistema informàtic, el tancament de plantes els estius, la saturació i la falta d’espai d’urgències.

Pel que fa a l’Atenció Primària, també es va subratllar la manca de facultatius de pediatria i medicina familiar; la manca d’atenció continuada a les nits del CAP de Xerta i també el tancament del CAP de Móra la Nova a les nits.

Segons han exposat en un comunicat de premsa, la junta de personal no va quedar satisfeta en les respostes de la consellera: “després d’exposar les nostres reivindicacions i escoltar les seves respostes, podem concloure que ens prenen el pèl. Ens parlen de plans, d’estudis de la situació, d’anàlisi, de cimeres de professionals i de reserves d’espai per a les ampliacions”.
La consellera va anunciar una cimera de professionals en el termini d’un any per analitzar les necessitats del sector i va confirmar la implantació del Pla ENAPISC (Estratègia Nacional d’Atenció Primària i Salut Comunitària) i el PLANUC (Pla Nacional d’Urgències de Catalunya).

“Considerem que és indignant que haguéssim de tornar a perdre un any analitzant la situació. Fa anys que els professionals alerten de les futures jubilacions, del deteriorament de les condicions de treball, de les mancances en general”, exposen en el comunicat.