​La directora d'«Estiu 1993» escull Tivissa per rodar un curtmetratge

El film pretén conscienciar els més jóvens sobre els riscos de la SIDA

Rodatge als carrers de Tivissa.
Rodatge als carrers de Tivissa. | Cedida
Sofia Cabanes
13 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:12h
La directora de l’ovacionada «Estiu 1993», Carla Simón, premiada, entre d’altres, amb un Goya i un Premi Gaudí, roda esta setmana a Tivissa i Tarragona un curtmetratge que vol conscienciar els més jóvens sobre l’existència, tractament i prevenció contra la SIDA.

El poble de la Ribera d’Ebre concentrarà els escenaris principals de la peça, que serà presentada el proper 1 de desembre a Madrid en el marc del dia mundial de la lluita contra el VIH i que es previst que es puga veure en diferents festivals internacionals. “És un plaer com a alcalde que gent d’este nivell de la cultura del país estiguin al nostre poble i hagen escollit Tivissa com a plató del rodatge d’este curt”, ha expressat amb satisfacció l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí. “Hem cedit tot allò que tenim i el poble hi participa d’una manera activa fent d’extres”, ha afegit.

El curtmetratge, dirigit per Carla Simón i amb Carla Sospedra a la producció, és una iniciativa de la coordinadora estatal de VIH i SIDA (CESIDA). “És un curtmetratge que servirà per conscienciar els joves, perquè sàpiguen que és una malaltia que han de tenir en compte i que han de prendre precaucions”, ha relatat Simón.

El protagonista del curtmetratge és un noi, interpretat per Berner Maynés, qui rep la notícia que el seu anterior company té el VIH. La història explica com el jove afrontarà la situació amb la seua actual parella, interpretada per la Cristina Colomer, les pors, el patiment i els procés fins que es fa el test. “Ens semblava que si passava al poble hi ha aquesta sensació que et sents molt exposat. Per això el noi se’n va a la ciutat a fer-se el test”, avança la directora.

L’equip de rodatge va escollir Tivissa després de visitar desenes de pobles. “Vam fer una llista molt gran i dies de ruta. La premissa era que fos un poble amb molta personalitat i que tingués tot els elements que necessitem. Perruqueria, plaça major, farmàcia,... Tivissa ens aportava tot això i també donava un toc diferencial. Estem molt contents de fer-ho aquí. Quan rodes a la ciutat moltes coses es converteixen en problema, però aquí on tothom s’ha bolcat, les coses són molt més fàcils. És bonic veure la il·lusió de tothom perquè tot surti bé”, segons Carla Simon. De fet, molta gent del poble ha actuat d’extra i fins i tot ha contribuït a recrear un dia de Festa Major.

D’altra banda, també s’han rodat escenes de carrer i d’interiors a Tarragona. El rodatge va començar dilluns i acabarà este divendres.

Entre els protagonistes també hi figuren les xiquetes d’Estiu 1993, Laia Artigas i Paula Rogles. Mentre que Núria Prims interpreta el paper de mare del protagonista.