Setze restaurants de la Ràpita formaran part de les Jornades Gastronòmiques del Polp i l’Arròs

Les 27enes Jornades s’enceten este divendres 14 de setembre i s’allargaran fins al 7 d’octubre

Presentació de les Jornades Gastronòmiques del polp i l'arròs
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del polp i l'arròs | Cedida
Redacció
12 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:15h
Setze restaurants de la Ràpita participen enguany en les 27enes Jornades Gastronòmiques del Polp i l’Arròs que s’enceten este divendres 14 de setembre i s’allargaran fins al 7 d’octubre. Són les jornades deganes del calendari gastronòmic rapitenc i consoliden el municipi com a referent gastronòmic del sud de Catalunya.

“La unió i perseverança dels restauradors a l’hora de tractar i presentar una àmplia oferta
basada en dos productes tan autòctons de la badia dels Alfacs i el Delta de l’Ebre com són el
polp i l’arròs han permès mantenir estes jornades al llarg de gairebé trenta anys i amb un
nivell de qualitat excel·lent”, ha destacat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, en la
presentació, que ha tingut lloc a l’Espai Gastronòmic del Mercat Municipal. Caparrós ha
remarcat també que precisament esta veterania culinària mantinguda al llarg dels anys
“reforça el paper del municipi com a capital gastronòmica”.

Els restaurants que s’han involucrat en les jornades són El Caliu, La Ribera, Albert Guzman,
Miami Can Pons, Marieta Taperia, Cal Manú, Ventall Freddy, Les Palmeres, L’Alberg, Noves
Algues, Arrosseria Llansola, Can Batiste, Varadero, Mar y Luz, Juanito Platja, i Casa Ramon
Mariners. Tots ells oferiran menús a preus que oscil·len entre els 30 i els 40 euros que inclouen plats com l’arròs melós de polp, el braç de polp amb llit de parmentier d’albergínia fumada, el carpaccio de polp amb salsa verda o el tradicional polp de roca solsit a l’estil rapitenc.

Enguany, l’inici de les jornades, pocs dies després de la fi de la veda biològica, coincidix amb
un volum de captures de polp molt considerable, que garantix un bon abastiment de producte
per elaborar els menús. En els cinc primers dies de pesca des del retorn de les barques
d’arrossegament al mar han estat gairebé 12 les tones de polp pescades, segons ha explicat el
secretari de la Confraria de Pescadors verge del Carme. A subhasta, el polp roquer s’està
pagant a un preu mitjà de 9 euros el quilo.

Per atreure també clients de fora del municipi, l’Estació Nàutica ha preparat uns packs de
gastronatura a partir de 83 euros que inclouen el dinar de les jornades, una nit d’allotjament i
esmorzar, una activitat com kaiac, bici o un curs de paddle Surf i l’assegurança.

La presentació, a l’Espai Gastronòmic del Mercat, ha comptat amb la presència, a més de
l’alcalde i del secretari de la Confraria, de membres dels sector de la restauració: Elena Queralt i Imma Bòria –esta última presidenta del Col·lectiu de Cuina- i del vicepresident de l’Estació Nàutica Joan Pons.