Èric Vinaixa, Xeic!, Joan Rovira i Mascarats, alguns dels noms del concert Free Junqueras a la Ràpita

Serà dissabte 29 de setembre a la plaça de l'1 d'octubre en un concert solidari per reclamar la llibertat dels presos polítics catalans

Presentació del concert Free Junqueras a la Ràpita
Presentació del concert Free Junqueras a la Ràpita | Cedida
Redacció
12 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:16h
Dissabte 29 de setembre, a les 19 h, se celebrarà a la plaça de l’U d’octubre de la Ràpita un concert solidari per reclamar la llibertat dels presos i polítics catalans i el retorn dels exiliats. Neus Guiu, membre de la Plataforma Free Junqueras impulsada per amics i familiars del president d’Esquerra Republicana, ha recordat que este serà el tercer concert que organitzen a les Terres de l’Ebre després de celebrar el de Miravet i Xerta. Guiu ha destacat la simbologia que representa celebrar el concert a la Ràpita, perquè va ser "el poble més castigat de les Terres de l’Ebre per la Policia espanyola l’1 d’octubre".

El concert, que s’ha presentat davant del pavelló firal de la Ràpita, lloc on es va produir la votació i la posterior repressió l’1 d’octubre, comptarà amb la participació de: Equus, Músics Rapitencs per la Llibertat, Noel Luna, Nautilus, Maskarats, Pep Sala, Èric Vinaixa, Joan Rovira, Xeic !, Sukre, Dj Jota i DJ Jordi Caballé.

Com en els anteriors concerts solidaris organitzats per la Plataforma Free Junqueras, els fons que es recapten es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils, una entitat formada per familiars dels presos i dels exiliats polítics catalans.

L’alcalde, Josep Caparrós, ha afirmat que, "amb el concert es posarà en valor allò que vam patir el poble de la Ràpita l’1 d’octubre i el fet que en este pavelló, davant la repressió de les forces policials de l’Estat, els rapitencs i les rapitenques es van trencar la cara per defensar el dret a votar. Llavors com ara, el nostre objectiu és el de defensar la democràcia, els drets i les llibertats del poble català, i la millor manera de continuar-ho fent és de manera festiva".

El Dj Jota Vizcarro ha manifestat que "l’1 d’octubre jo vaig estar aquí, en este lloc tan simbòlic, i vaig veure la repressió tan brutal que van portar a terme les forces de seguretat de l’Estat espanyol. El que ara farem serà tombar del revés aquella atrocitat i animalada, transformant-la en festa i alegria, fent que sigui un dia inoblidable per a la gent de la Ràpita i de les Terres de l’Ebre".