VIDEO Emotiva projecció de la cançó «Agafant l'horitzó», amb Montse Castellà i Joan Rovira

Els dos cantants ebrencs participen en la interpretació de la peça de Txarango en l'acte institucional de la Diada a la plaça de Sant Jaume

1200_1536661354play_1536661318
1200_1536661354play_1536661318
Redacció
11 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:25h
Una emotiva projecció de la cançó de Txarango per al referèndum "Agafant l'horitzó" va servir anit per tancar l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a la plaça de Sant Jaume. La interpretació, a càrrec de diversos cantants entre els quals s'hi integraven els ebrencs Montse Castellà i Joan Rovira, va fer vibrar al públic que omplia l'espai davant els membres de l'orquestra i de l'Orfeó Català. També hi van participar, a banda del grup que va crear la peça per a l'1 d'octubre, els Catàrres, Gemma Humet, Joan Dausà, Ivette Nadal i els rapers Pablo Hasel i Valtònyc.

L'acte va estar presidit d'una marxa -encapçalada pel president del Govern, Quim Torra, i el del Parlament, Roger Torrent- en què el Govern i el Parlament van exigir la fi de la judicialització del procés, llibertat per als dirigents independentistes empresonats i el retorn dels exiliats. Ja a la plaça de Sant Saume va entrar la Flama del Canigó fins al Palau de la Generalitat. A continuació el cantautor Lluís Llach va interpretar la 'Cançó a la llibertat' acompanyant Marta Carrasco, i la cantant Judit Neddermann va cantar 'No volem més cops'. La projecció d'"Agafant l'horitzó" va tancar l'acte.