L'onzena Marxa de Torxes de les Terres de l'Ebre reivindicarà el passat primer d'octubre

La marxa es realitzarà este dilluns a les 20.30 al Castell de la Suda de Tortosa i acabarà en un acte a la Plaça del Mercat de Tortosa

Detall del cartell de la 11a Marxa de Torxes
Detall del cartell de la 11a Marxa de Torxes | Cedida
Redacció
10 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:17h
La Marxa de Torxes de les Terres de l'Ebre que com cada any s'organitza a Tortosa, s'ha convertit en un dels actes clàssics per celebrar la Diada de Catalunya. En esta edició el lema és "Per la independència, vam votar, vam guanyar, fem la República Catalana".

Durant l'acte, que començarà al Castell de la Suda a partir de les 20.30 h i baixarà fins a la Plaça del Mercat de Tortosa on es llegirà una carta de Jordi Sánchez, es podrà veure un vídeo amb Txell Bonet i es realitzarà la lectura d'un manifest. Parlem amb Guillem Argelich, un dels organitzadors de la marxa, "a banda del record als presos, el manifest reivindicarà el projecte polític de la República Catalana, amb la voluntat de continuar exigint que tant el govern com la societat, continuem treballant per aconseguir la República". 

El mateix Argelich comenta, "la marxa de torxes ha estat sempre una reivindicació nacional però també reivindicar quin tipus de república volem, l'eix nacional i l'eix social, són dos potes d'una mateixa lluita, ja que moltes vegades no s'acaba d'especificar en la part social. En la marxa reivindiquem una república on els refugiats i els immigrants siguen benvingudes, on hi hage justícia social, educació i les mateixes oportunitats per a tothom, i sobretot llibertat d'expressió, en contraposició en un estat espanyol on s'ha demostrat que esta llibertat no existix".

La concentració es realitzarà a partir de les 20 h i els ingressos aniran destinats a la supervivència del mateix acte, els beneficis aniran destinats a les caixes de solidaritat i resistència. Durant l'acte es podrà gaudir de les colles castelleres i grups de cultura popular.

La comissió de l'11 de setembre a les Terres de l'Ebre, està formada per Òmnium Terres de l'Ebre, ANC TE, Panxampla, i enguany s'han afegit els Iaios i Iaies per la democràcia i les llibertats de Tortosa, el CDR de Tortosa i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de Tortosa.