Vuitanta dels millors alumnes dels conservatoris de Tarragona, Reus i Tortosa, en concert a la Ràpita

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona ha realitzat la seua estada anual al municipi del Montsià, d’una setmana de formació

Actuació de la Banda Simfònica de la Diputació, este divendres a l'Hospitalet de l'Infant.
Actuació de la Banda Simfònica de la Diputació, este divendres a l'Hospitalet de l'Infant. | Cedida
Redacció
08 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:41h
La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona ha realitzat des del passat diumenge i durant tota la setmana la seua estada anual a la Ràpita, en unes jornades de convivència i treball que culminen amb dos actuacions este cap de setmana. La primera va tindre lloc este divendres a l'Hospitalet de l'Infant i la segona serà este dissabte a les 19 hores a l'Auditori Sixto Mir de la Ràpita, amb entrada gratuïta.

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona és un projecte pedagògic que agrupa els millors alumnes de grau professional dels conservatoris de la Diputació a Tarragona, Reus i Tortosa. En este cas, són 80 els alumnes seleccionats –gairebé la meitat són estudiants del conservatori de Tortosa- per interpretar les peces escollides pel director convidat, Carlos Garcés Fuentelsaz, un jove director de grandíssima projecció.

Cada estiu, esta formació musical es constituïx i realitza unes estades tècniques i de perfeccionament amb l'objectiu de treballar intensament durant una setmana i confeccionar un repertori adequat al nivell dels alumnes. A més de promocionar la formació musical, esta iniciativa fomenta l'esperit de convivència entre l'alumnat i propicia el creixement personal dins d'un ambient de treball que és, al mateix temps, distès i estimulador.

En esta ocasió, la Banda Simfònica, sota la batuta de Carlos Garcés Fuentelsaz, interpretarà el següent programa: Las Arenas (pasdoble) i Leonardo Dreams a la primera part, i The Lord of the Rings, Simfonia n.1, de Johan de Meij, a la segona.