Una avaria deixa Santa Bàrbara 17 hores a les fosques

L'ajuntament farà una reclamació en nom del municipi però també insta els afectats a fer reclamacions individuals

Grup electrògen instal·lat a l'entorn de la Fàbrica de Marco a Santa Bàrbara.
Grup electrògen instal·lat a l'entorn de la Fàbrica de Marco a Santa Bàrbara. | La Plana Ràdio
Redacció
04 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:14h
Una avaria elèctrica greu ha afectat el poble de Santa Bàrbara este dilluns. Al voltant de les 5:20 hores de la matinada tot el poble es quedava a les fosques, fins pràcticament les 7 del matí, tot i que dos sectors del poble, l'estació transformadora de la Cooperativa i la Fàbrica de Marco, van patir problemes de subministrament fins a les 23 hores. Especialment greu ha estat l’avaria a l’entorn de la Fàbrica de Marco, que a hores d’ara encara funciona amb grups electrògens.

Segons ha constatat el regidor de governació Antonio Ollés a la Plana Ràdio, les estacions transformadores de la Fàbrica de Marco i de la Cooperativa són les més afectades per un cablejat deficient, que s'hauria de substituir per part companyia subministradora Endesa.
El regidor de Governació avança que el mateix ajuntament presentarà una queixa oficial a Endesa pels reiterats problemes en el subministrament. També posarà a disposició dels usuaris un número d'incidència, per formular les queixes oportunes a la companyia. Segons Ollés, "hi ha carnisseries, establiments que no van poder obrir i bars que se'ls ha fet malbé tot el menjar".

L'ajuntament també ha convocat per al dijous vinent una sessió de ple per consensuar amb tota l'oposició una moció i fer una reclamació a la companyia elèctrica.

Segons el testimoni d’alguns veïns, a les 5,20 del matí del dilluns es van veure "diverses guspires i una petita explosió a la zona de la cooperativa i a partir d'allí el poble es va quedar sense llum”.

Segons informa la Plana Ràdio, l'ajuntament va estar durant tot el matí intentant contactar amb Endesa per conèixer les causes del tall i fins a les 12 del migdia no va rebre cap resposta. El que en un principi s'havia de solucionar a les 16 o 17, va allargar-se fins a les 23 hores i una part, la de la Fàbrica Marco, encara funciona amb transformadors perquè no s'ha solucionat l'avaria.

El número de telèfon d'avaries on poder sol·licitar un número d'incidència és el 800 760 909, El número d'incidència per fer la reclamació és el 6259686.

Un mes d'agost amb incidències

Els incidents amb el subministrament elèctric a Santa Bàrbara es donen des de principi d'agost, en concret el dia 6 a les 15,30h  quan una pala retroexcavadora que estava treballant per retirar una vorera al carrer Aire, va tallar de manera fortuïta un cable de mitja tensió, la qual cosa va provocar un tall de llum a tota la població.

Durant el procés de recuperació del subministrament als diferents sectors, es va produir un nou curtcircuit a un altre cable soterrat al costat de l'estació transformadora que hi ha al carrer Antiga Fàbrica de Marco, fet que va mantenir sense subministrament diverses zones del centre i sud de la població, fins que a les 23:10 hores es va poder recuperar totalment el servei, encara que de forma provisional.

A mitjans del mes d'agost, la zona Oest del poble patia una apagada de l'enllumenat públic durant tres dies, el motiu fou un problema causat per un cable solt d'un fanal.