Amposta recupera el cicle de treatre amateur i presenta nova programació

ATD’18 també inclou el FesticAm, dos obres de teatre familiar, un espectacle sobre la Batalla de l’Ebre i ’El Fantasma de Canterville’, amb Joan Pera i Elisabet Casanovas

Cartell de la programació.
Cartell de la programació.
Redacció
03 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:01h
La recuperació del cicle de teatre amateur amb tres obres en un mateix cap de setmana, dos espectacles de teatre familiar, un obra sobre la Batalla de l’Ebre i l’obra professional 'El Fantasma de Canterville', a més del cinquè Festival de teatre i circ d’Amposta, FesticAm, conformen la programació d’Amposta Teatre i Dansa 2018 (ATD’18) per al segon semestre de l’any, que este dilluns al matí ha presentat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat de la regidora d’Ensenyament i Cultura, Inés Martí, i del regidor de Mitjans de Comunicació i Festes, Ramon Bel. "És una mostra més de la importància que este consistori li dona a la cultura", ha dit l’alcalde, tot destacant l’aposta que es fa per cloure la temporada "amb una obra de qualitat amb una cartellera amb actors de renom, com Joan Pera o Elisabet Casanovas, actriu de la popular sèrie Merlí". Esta obra de teatre serà dissabte 1 de desembre a les 20:00 h. a la Lira Ampostina.

Per la seua banda, la regidora de Cultura ha explicat que el cap de setmana del 5,6 i 7 d’octubre es recupera, com es feia fa uns anys, el cicle de teatre amateur, amb tres dies seguits de teatre. "S’hi representaran 'Criatures', a càrrec del grup de Teatre Gresol d’Alcanar (5 d’octubre, 22h.); 'Toc Toc', a càrrec de Tempo Teatre de Sant Jaume d’Enveja (6 d’octubre, 20h.), i 'Diner molt negre', a càrrec de Terra Baixa d’Amposta i Tempo Teatre de Sant Jaume d’Enveja (7 d’octubre, 19h.)". Totes estes obres es representaran a la Lira Ampostina.

El cap de setmana següent hi haurà la cinquena edició del FesticAM (del dijous 11 al dissabte 13 d’octubre), que enguany comptarà amb una programació d’espectacles completament gratuïta. Hi destacarà l’espectacle d’inauguració, ‘Dreams-Xarxa Humana’, de la Fura dels Baus (dijous 11 d’octubre, a les 22h.), que compta amb la participació d’entitats com Apasa, l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta (EtcA), la Lira Ampostina, la Unió Filharmònica, Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, lo Minotaure i Batukeem.

En el marc de les Jornades de les Lletres Ebrenques, que seran del 16 al 20 d’octubre, hi haurà l’obra ‘Vestigis 2.0: Foradada Corbera’, una obra dirigida per Valer Gisbert, basada en l’obra literària ‘115 dies a l’Ebre’, d’Assumpta Montellà i en ‘El soldado alto’, de Manuel Álvarez. "Es tracta d’una obra que també s’emmarca en els actes programats per a commemorar el 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre a Amposta", ha recordat la regidora d’Ensenyament i Cultura.

Quant al teatre infantil, este tram final de l’any s’han programat dos espectacles. 'El llop i les set cabretes' (20 d’octubre a les 18h.) i 'Magikissim' (3 de novembre a les 18h.). Estos dos espectacles també tindran lloc a la Lira Ampostina.

La venda d’entrades anticipada de tots estos espectacles ja està activada a www.amposta.cat/vendaentrades. Les entrades als espectacles de teatre familiar es poden comprar a www.xarxaamposta.fila12.cat.