El delegat del Govern a l'Ebre aplaudix les mesures per desviar el trànsit de l’N-340 però reclama l'autovia

Este diumenge ha entrat en vigor el desviament obligatori de camions de la nacional a l'autopista

Un camió circulant per l'N-340 este diumenge d'inici de l'obligatorietat del desviament per l'AP-7.
Un camió circulant per l'N-340 este diumenge d'inici de l'obligatorietat del desviament per l'AP-7. | ACN
ACN
02 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:39h
El delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha assegurat que el desviament de camions de l’N-340 cap a l’autopista, que ha entrat en vigor este diumenge, és una mesura "positiva" com a "solució immediata". Tot i així, ha insistit a reclamar al Ministeri de Foment que invertisca a construir una autovia que servisca com a via ràpida alternativa i gratuïta a l'N-340 i a l'AP-7.

Pallarés ha recordat que la voluntat del territori és aconseguir el desdoblament de l'N-340 amb una autovia, "com passa a altres punts de l'estat espanyol". Mentrestant, però, celebra els canvis aplicats a partir d'aquest 2 de setembre: "És l'única solució que es podia posar de manera immediata". "Davant la sinistralitat i la situació extrema, és la més ràpida", ha afegit.

Respecte al rebuig que han expressat els transportistes per ser obligats a utilitzar l'AP-7 en el tram ebrenc i penedesenc de l'N-340, Pallarès els ha instat a valorar les millores que assegura que obtindran en els desplaçaments. "Han de pagar un cost més reduït que abans, mentre també guanyen en temps i comoditat", ha destacat el delegat del Govern, confiant que els transportistes acabin acceptant que "es tracta d'una bona decisió".

En estesentit, també ha replicat les crítiques del moviment veïnal 'Prou! AP-7 gratuïta, ja!', a qui ha convidat a aprofitar la gratuïtat pels viatges d'anada i tornada fets en un mateix dia mentre. Alhora, també ha demanat als veïns que s'alien amb la Generalitat per "continuar lluitant per trobar una solució definitiva", en relació al reclam a Foment per aconseguir l'autovia.

El govern espanyol bonifica en un 50% els camioners pel desviament cap a l'AP-7 i l'AP-2
L'acord establix el desviament obligatori de camions cap a l'AP-7 en els trams de l'N-340 de Peníscola i l'Hospitalet de l'Infant, així com entre Altafulla i Vilafranca Sud. En el cas de l'N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc, els vehicles hauran de circular obligatòriament per l'AP-2.

Pel que fa a les bonificacions, el govern espanyol ha previst bonificar en un 42,53% en el cas dels camions en trànsit i en el 50% els que facin trajectes interns. En el cas de l'N-240, les bonificacions s'estenen entre els accessos de l'AP-2 de les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria. A més, també preveu eximir dels peatges els vehicles lleugers que facin el mateix trajecte d'anada i tornada en el tram comprès entre Alcanar i Vilafranca Sud en un període de 24 hores.

Els Mossos d’Esquadra tenen previst mantindre durant els pròxims dies controls informatius, de vint-i-quatre hores, a fi d'informar els camioners de la nova mesura aprovada divendres pel Consell de Ministres. Tot seguit, procediran a sancionar aquells transportistes que ometen la restricció, amb multes que s'enfilen a 500 euros.