L’Ametlla de Mar acollirà les primeres converses de pensament crític a les Terres de l’Ebre

Serà una jornada on es reflexionarà sobre el concepte de "Resistència" amb ponències de Xavier Antich i Ramon Cotarelo, entre d'altres

Imatge del cartell de les primeres converses de pensament crític a les Terres de l’Ebre
Imatge del cartell de les primeres converses de pensament crític a les Terres de l’Ebre | Sara García
Redacció
01 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:16h
Moltes vegades l'actualitat no ens deixa aturar-nos i pensar, i precisament és esta una de les voluntats amb la que ha nascut una nova associació En Kontr@, formada per tres professors de filosofia de les Terres de l'Ebre, Rafael Haro, Lluís Montull i Benjamí Torné, que després de tot el que està passant actualment al món i més especialment a Catalunya en els últims mesos, es pregunten si no val la pena aturar-se i reflexionar. 

Així naixen les Primeres Converses de Pensament Crític a les Terres de l'Ebre, una jornada que té per nom "Resistència?" i que pretén reflexionar sobre la resistència política amb filòsofs i periodistes. "Arran dels fets d'octubre a Catalunya, els tres membres de l'associació ens va suscitar una mena d'inquietud, veiem la necessitat de reflexionar, ja que estaven passant moltes coses i teníem poc temps per pair-les", comenta Lluís Montull. 

"Vam pensar en què podíem crear una associació i programar una jornada de conversa filosòfica, així va nàixer esta jornada on l'objectiu és fomentar el debat a partir de convidar intel·lectuals i periodistes. Volíem dotar a les Terres de l'Ebre d'una jornada de reflexió", ha afegit Montull. 

Les primeres converses de pensament crític a les Terres de l'Ebre tindran lloc a la Confraria nova de pescadors de l'Ametlla de Mar el 8 de setembre a partir de les 10.00 h. A  les 10.30 h intervindrà Xavier Antich amb una ponència titulada "Resistència: entre l'activisme i l'acció política". Posteriorment a les 12.15 h se celebrarà una taula rodona amb Joaquim Ballabrera, Teresa Ferré, Lluís Montull i Anna Zaera, ponents des del periodisme, l'oceanografia i la filosofia. A la tarda parlarà Ramón Cotarelo amb la conferència "De la servidumbre voluntaria a la desobediencia civil". Totes les intervencions aniran seguides d'un debat obert. 

La jornada de reflexió neix amb la voluntat d'esdevenir anual i celebrar-se de forma itinerant a diferents emplaçaments de les Terres de l'Ebre per plantejar i convidar a un debat públic a totes aquelles persones que entenguen el pensament crític com un dels requeriments fonamentals per habitar i ser en aquest món.